У Флориді через холоди почався "ігуанопад" / фото REUTERS

Національна служба погоди США попередила громадськість, що знерухомлені ігуани можуть падати з дерев через надзвичайно низькі температури у Флориді.

Про це повідомляє Reuters.

"Ігуани холоднокровні. Вони сповільнюються або стають нерухомими, коли температура падає до 40 (4-9 градусів за Цельсієм - УНІАН). Вони можуть падати з дерев, але не вмирають", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляється, температура в Південній Флориді досягла мінімуму в -3,8°С в неділю вранці, а в суботу північний схід країни накрив смертельний зимовий шторм, що змусив кілька штатів оголосити надзвичайну ситуацію.

Читайте такожНа східному узбережжі США вирує найсильніша за останні чотири роки снігова буря (відео)

За словами зоологів, тіла ігуан починають "відключатися" при зниженні температури. Рептилії засинають на гілках, з часом втрачають здатність триматися і падають на землю.

За даними агентства, хоча більшість рептилій, ймовірно, переживуть цей холодний період, низькі температури становлять загрозу для їх виживання. Наприклад, різке похолодання у 2010 році знищило більшу частину популяції.

"Холод для них дуже, дуже небезпечний, тому що вони з частин Центральної та Південної Америки, близьких до екватора, де завжди дуже тепло", - сказала зоолог Стейсі Коен.

Відзначається, що ігуани не є аборигенами Флориди. Вони були випадково завезені на вантажних суднах. Ігуани можуть важити до 7,5 кг і мати довжину понад півтора метра.

Ігуани засипають і падають з дерев через холоди / фото REUTERS

Нагадаємо, ігуани - не перші тварини, які страждають від холоду цієї зими. Сотні тисяч риб загинули від термічного шоку на північному заході Греції.

Вас також можуть зацікавити новини: