Міністерство охорони здоров’я не отримало офіційної відповіді суду щодо трактування положень ухвали про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України.

Читайте такожСупрун терміново повертається з відрядження після рішення суду про відсторонення від посади

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначається, юристи Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства юстиції України однаково трактують положення ухвали суду.

«Фактично йдеться про блокування роботи МОЗ України, зокрема про припинення розвезення в регіони ліків для хворих на рак, гепатити, туберкульоз, а також вакцин проти кору», - зазначається в повідомленні.

У МОЗ заявляють, що опублікована заява суду «не має жодної юридичної сили, тому не може використовуватись як керівництво до дії чи офіційне тлумачення».

«Факт розміщення цієї заяви й одночасне ігнорування офіційного запиту МОЗ України може свідчити про упередженість і спробу зняти відповідальність за блокування роботи МОЗ України», - зазначають у відомстві.

У міністерстві нагадують, що клопотання про скасування тимчасової заборони Супрун виконувати обов'язки міністра розглянуть в понеділок, 11 лютого в Окружному адміністративному суді м. Києва.

«Це наразі єдина можливість розблокувати роботу МОЗ України», - наголошують у відомстві Супрун.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра охорони здоров'я. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров’я. Суд розгляне це клопотання 11 лютого.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй серед іншого уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

Сьогодні Окружний адмінсуд Києва на своїй офіційній інтернет-сторнці роз'яснив, що заборона Супрун на реалізацію повноважень в.о. міністра поширюється на визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства, а також на участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.