Ілюстрація / REUTERS

У фракції «Слуга народу» вважають правильним кроком ухвалення в цілому як закон законопроекту «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)».

Як передає кореспондент УНІАН, про це у сесійній залі парламенту заявив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Він нагадав, що раніше парламент ухвалив закон про скасування депутатської недоторканності, і наступним кроком було ухвалення закону про імпічмент.

Відео дня

Корнієнко додав, що президент Володимир Зеленський виступає за те, аби не було недоторканних людей і щоб були рівні можливості для притягнення до відповідальності і депутатів, і президента.

«Тому ми вважаємо, що прийняття закону про імпічмент в цілому є правильним кроком Верховної Ради. Ми вважаємо, що це було в рамках рішення Верховної Ради. І тому хочемо закликати всі сили підтримати цю позицію, що закон про імпічмент прийнятий в цілому, і далі буде передаватися президенту на підпис», - сказав перший заступник голови фракції.

Читайте такожХто голосував за законопроект про імпічмент президента (список)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 вересня, Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)» (№ 1012).

За це рішення проголосували 245 народних депутатів, з яких 244 - із фракції «Слуга народу» і один позафракційний. Всі інші фракції не голосували за даний законопроект в цілому.

Перед цим парламент ухвалив у першому читанні законопроект про імпічмент, і коли надійшла пропозиція про ухвалення його одразу в другому читанні, ряд депутатів заявили, що в них є зауваження. Відповідно до ст. 102 Регламенту ВР, за рішенням Верховної Ради допускається остаточне прийняття законопроекту одразу після першого читання, але якщо законопроект визнано таким, що не потребує доопрацювання, і якщо не надійшли зауваження до його змісту від народних депутатів, інших суб’єктів права законодавчої ініціативи, юридичного чи експертного підрозділів апарату ВР.

Так, відбулось голосування за те, що законопроект не потребує доопрацювання, яке підтримали представники фракції «Слуга народу», але ряд народних депутатів заявили про свої зауваження до законопроекту.

Крім того, у висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради висловлено ряд зауважень до законопроекту.

Після ухвалення законопроекту в цілому у сесійній залі зчинився галас. Проти його ухвалення з порушенням регламенту протестували всі фракції, крім «Слуги народу».