Володимир Зеленський і Ангела Меркель провели телефонну розмову / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський і канцлер Федеративної республіки Німеччина Ангела Меркель провели вже шосту телефонну розмову.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у мікроблозі Twitter.

"Щойно відбулася вже шоста телефонна розмова між президентом Володимиром Зеленським та канцлером Ангелою Меркель: більш інтенсивного політичного діалогу, ніж з Німеччиною немає із жодною іншою країною світу. Цінуємо величезну підтримку наших німецьких друзів!", - зазначив дипломат.

Відео дня

Згодом Андрій Мельник видалив своє повідомлення з соцмережі.

Читайте такожМеркель обговорила з Путіним "нормандський" саміт і транзит газу Україною

Утім, у прес-службі Офісу президента підтвердили факт телефонної розмови між Зеленським і Меркель.

"Лідери держав обговорили підготовку до зустрічі у "нормандському форматі". Президент України поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі, відзначивши важливість позиції ФРН на підтримку нашої країни. Ангела Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, та привітала прогрес, досягнутий у питанні розведення сил і засобів у Золотому. Обговорювалися перспективи розведення поблизу Петрівського – після закінчення семи днів тиші", - йдеться в повідомленні.

Зеленський і Меркель також обговорили питання транзиту російського газу територією України після 2019 року. Зокрема у зв’язку з тристоронніми газовими консультаціями Україна-ЄС-РФ, останні з них відбулися 28 жовтня в Брюсселі.

"Співрозмовники погодилися з необхідністю посилення взаємодії в цьому напрямі", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, на початку жовтня президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив питання розведення сил поблизу Петрівського та Золотого.