Зеленський вважає, що Росія поширила дезінформацію про капітуляцію України через розведення сил на Донбасі / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський обговорить з лідерами «нормандської четвірки» наступні місця розведення сил і засобів на окупованому Донбасі.

Про це він розповів за кермом Tesla.

При цьому він повторив, аби всі забули про сіру зону, оскільки зараз ситуація у Золотому безпечна.

Читайте такожМЗС надіслало РФ ноту протесту через відправлення чергового "гумконвою" на Донбас

«А який далі план дій, як далі буде і в яких містах чи містечках чи місцях буде розведення, який формат далі обміну наших людей буде, в які терміни, який формат може бути на місцевих виборах – всі ці питання треба буде один одному задавати і вирішувати на нормандській зустрічі», – сказав він, зауваживши, що ухвалені на зустрічі рішення потім узгоджуватимуть з суспільством.

«Жодних секретів від суспільства з цього приводу не буде, тому що це така тема, дуже сенсаційна», – запевнив Зеленський.

За словами президента, де відбулось розведення сил – немає пострілів.

«І статистика така, де є розведення – там вогню немає. Ось така статистика. Що стосується Петрівського, там просто, ви знаєте, поле. Там немає жодних проблем із розведенням», – сказав він.

На думку Зеленського, в Україні з’явилось багато «фейків» з Росії щодо ризиків розведення сил, а журналісти поширюють їх, бо «не розуміють, що роблять».

«Тому що немає ніякої капітуляції. Ми не можемо розв'язати питання війни, ми не можемо припинити війну, не розмовляючи з людьми. Як мінімум у нормандському процесі», – наголосив Зеленський.

Як повідомлення УНІАН, Збройні сили України готові розпочати розведення сил і засобів в районі Петрівського 8 листопада о 12.00.

"Завтра, 8-го числа, планується розведення. Українська сторона сьогодні через МЗС повідомила ОБСЄ офіційно про те, що готова до початку практичної фази розведення сил і засобів на ділянці № 3 в районі населених пунктів Петрівське і Богданівка", - сказав начальник прес-центру штабу операції Об'єднаних сил Андрій Агеєв.