Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії "УДАР", народний депутат - "ударівець" Юрій Соловей наголосив, що не підтримав рішення про відставку Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів через її "кулуарність".

На думку депутата, політичне рішення про відставку міністра необгрунтоване та некоректне.

Читайте такожЕкс-міністр екології Шевченко вже думає про подальшу кар'єру: збирається йти в мери Києва чи Одеси

Відео дня

"Вважаю, що, як і у випадку з Наливайченком, практику призначень і звільнень кулуарно без їх доповіді і звіту в парламенті час припиняти. Навіть якщо є за що", - написав Соловей на своїй сторінці у Facebook.

Своєю чергою народний депутат-"ударівець" Віктор Чумак у коментарях журналістам зазначив, що перед тим, як звільняти того чи іншого міністра, необхідно проводити перевірку їх діяльності.

Читайте такожУ Раді вимагають розглянути питання про відставку глави МОЗу Квіташвілі

"А ми звільняємо їх просто так. Так не можна. Немає відповідальності за роботу", - сказав Чумак.

Він додав, що, сьогодні Шевченко навіть не був запрошений до парламенту.

"Порушена процедура. Ми повинні були його вислухати. У мене немає сумнівів, що Шевченком були допущені порушення, навіть зважаючи на те, що він літав на чужому літаку. Але при цьому ми повинні його вислухати були", - сказав Чумак.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 липня, Верховна Рада підтримала постанову про звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України.

Водночас питання про звільнення Шевченка у сесійній залі не обговорювалося.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про початок розгляду цього питання і відразу ж поставив його на голосування. Частина депутатів висловила обурення у зв’язку з тим, що звільнення відбулося без обговорення.

Уряд на своєму засіданні 24 червня ухвалив рішення внести до Верховної Ради подання щодо звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Згідно з поданням, у січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував у Об'єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці і безпідставно не брав участі у засіданні уряду. Крім того, Шевченка 6 червня чартерним рейсом вилетів приватним літаком в особистих справах до Дрездена і повернувся 8 червня (робочий день) з м. Ніцци також приватним літаком.