Йованович сподівається на прогрес України у створенні антикорупційного суду / asbarez.com

Посол США Марі Йованович розглядає створення в Україні незалежного антикорупційного суду як один з ключових пріоритетів для країни, і очікує, що українська сторона завершить роботу над відповідним законом у найближчому майбутньому.

Таку заяву дипломат зробила в інтерв’ю «РБК-Україна», відповідаючи на питання журналіста.

Йованович, зокрема, назвала дуже позитивним кроком внесення президентом Петром Порошенком законопроекту про антикорупційний суд  до Верховної ради.

Відео дня

«Важливо, щоб цей закон відповідав рекомендаціям Венеційської комісії і умовам, записаним у Меморандумі співпраці з МВФ. Отже, певну роботу ще треба проробити, але ми сподіваємося, що вона може бути завершена в найближчому майбутньому. Ми віримо, що створення незалежного антикорупційного суду в Україні - це один з ключових пріоритетів», - наголосила вона.

Читайте такожУ 2018 році антикорупційний суд в Україні не буде створено - експертДипломат вказала, що задля побудови сильної України керівництво країни має рухатися вперед у реформах та у боротьбі проти корупції - в тому числі через судову реформу і створення Антикорупційного суду.

«Саме в такий спосіб можна залучити інвестиції та створити нові робочі місця.  Це і є шлях України у майбутнє», - підсумувала вона.

Нагадаємо, директор всесвітнього банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної ради та адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом. У листі ВБ попереджає, що якщо Україна зацікавлена в отриманні гарантій ВБ на суму $800 мільйонів, то має переглянути законопроект і переробити його у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії.

Подібні зауваження Україна вже отримувала від МВФ. Міжнародний валютний фонд офіційно повідомив українську владу про те, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами.