Дикусаров каже, що така форма висловлення позиції була неприйнятною

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

«Україна не брала участі в голосуванні рішення Генеральної асамблеї ООН про підвищення статусу Палестини до держави-спостерігача», - сказав О.Дикусаров.

Він також назвав неточною інформацію у ЗМІ про те, що делегація України під час голосування нібито вийшла із зали Генасамблеї ООН.

Відео дня

«Інформація, що делегація України під час голосування резолюції нібито вийшла із зали Генасамблеї, є абсолютно неточною, наша делегація під час голосування резолюції із зали не виходила, хоча є і така форма демонстрації позиції, але вона має ознаки протесту, тому для делегації України вона не була прийнятною», - сказав речник МЗС.

При цьому О.Дикусаров наголосив, що неучасть у голосуванні не суперечить правилам процедури Генеральної асамблеї ООН і в окремих випадках є адекватною формою вираження позиції країни під час голосування в тому разі, коли з тих чи інших причин вона не може ні підтримати проект резолюції, ні голосувати проти нього.

Разом з тим він зазначив, що Україна не має проблем з визнанням Палестини. З 2001 року в Україні діє Посольство Палестини і вже кілька років в місті Рамалла функціонує Представництво України при Палестинській національній адміністрації.

Разом з тим, за словами О.Дикусарова, Україна виходить з необхідності забезпечення послідовного просування до головної мети, коли дві незалежні держави – Ізраїль і Палестина - співіснуватимуть в мирі і безпеці, що сприятиме встановленню стабільності і економічному розвитку в усьому близькосхідному регіоні.

Як повідомлялося, 29 листопада Палестинська автономія отримала визнання ООН як держава-спостерігач, що не є членом ООН.

Новий статус підтримали 138 країн. Проти проголосували 9.

Окрім України, в голосуванні не брали участь Екваторіальна Гвінея, Карібаті, Ліберія і Мадагаскар.