Петру Порошенку суд не обере запобіжний захід суворіший, аніж домашній арешт, вважають джерела в штабі нардепа / фото УНІАН

Суд може обрати колишньому президенту України, нардепу й очільникові партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Такий запобіжний захід Порошенку буде найсуворішим, вважають джерела в штабі нардепа, повідомив Telegram-канал "Политика Страны".

"...у екс-президента не вірять, що суд дасть йому запобіжний захід суворіший домашнього арешту", – наголошується в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПорошенко у відеозверненні підтвердив своє повернення в Україну у понеділок вранці (відео)Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань 17 грудня повідомили, що Петро Порошенко проігнорував слідчих, які намагалися вручити йому повістку про виклик у справі про злочинну схему поставок вугілля із захопленої частини Донбасу та сприяння так званим "ЛНР" та "ДНР".

Тоді ж з'явилася інформація, що колишній президент покинув Батьківщину.

Слідчі з'ясували, в цілому було закуплено вугілля на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Політика, зокрема, підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, у тому числі з-поміж представників вищого керівництва Росії, сприяв діяльності квазіреспублік.

Оскільки повідомлення про підозру не змогли вручити нардепу особисто, документ відправили за місцем реєстрації, місцем проживання та на роботу.

Правоохоронці розслідують провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (Фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (Держрада) та ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної організації) Кримінального кодексу.

Порошенко 6 січня пообіцяв, що повернеться в Україну 17 числа.

Пізніше стало відомо, що Печерський райсуд Києва заарештував все майно й активи екс-президента.

У день повернення Порошенка в Україну заплановано засідання суду, в результаті якого йому мають обрати запобіжний захід.

Вас також можуть зацікавити новини: