Урсула фон дер Ляєн зазначила, що цей процес потребує трьох аспектів, над якими йде робота / фото REUTERS

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн перелічила три напрямки, які наблизять Україну до перспективи членства в Євросоюзі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила за підсумками засідання 23-го саміту Україна – ЄС, який відбувався у Києві.

Зокрема, вона відповіла на питання про терміни отримання Україною перспективи членства в Євросоюзі.

Відео дня

Президент Єврокомісії заявила, що український народ під час Революції гідності чітко і гучно заявив про зовнішньополітичний вибір. "Україна як суверенна і незалежна країна цілком здатна визначити свої власні політичні пріоритети. Для нас це дуже важливо: ми дуже близькі і ми стаємо ще ближчими один до одного", - заявила фон дер Ляєн.

Читайте такожЄС визнав значний прогрес України у проведенні реформ: спільна заява за результатами саміту

Вона сказала, що цей процес потребує трьох аспектів, над якими відбувається робота.

"Один стосується неодмінно реформ", - сказала президент Єврокомісії і відзначила мужність, налаштованість і стійкість президента Володимира Зеленського у питанні подальшого руху на шляху реформ заради користі країни і українського народу.

"Другий стосується поступової економічної інтеграції. Це потужна сила. Це є рушійною силою, оскільки чим ближчими ви будете економічно, тим легшим буде подальший шлях", - заявила президент Єврокомісії.

Також вона відзначила важливість поглиблення політичної асоціації України з ЄС, повного впровадження Угоди про асоціацію, глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

"Важливим є те, що ми одна європейська сім'я, і відповідно, ми працюємо разом", - сказала вона.

Своєю чергою, президент Європейської ради Шарль Мішель сказав, що було домовлено мобілізувати дискусії у Євросоюзі з питання зближення України з ЄС.

При цьому, президент України Володимир Зеленський повідомив, що сказав президенту Європейської ради про відсутність розуміння, коли Україна вступить в ЄС.

"Я сказав пану президенту (Європейської ради Шарлю Мішелю - УНІАН), що нашому суспільству і мені, як частині цього суспільства та лідеру країни, вже зрозуміло, що ми (Україна та ЄС - УНІАН) йдемо одним шляхом, однак не вистачає розуміння, де той фініш у цьому шляху і чи є він", - розповів Зеленський.

Президент України наголосив, що Україна робить усе можливе, щоб "фініш у цьому шляху" був найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне через рік підписати угоду про "промисловий безвіз"з Євросоюзом.