Зеленський зустрівся з Ердоганом \ фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна і Туреччина мають спільне бачення стосовно реагування на загрози у регіоні Чорного моря. 

Читайте такожПонад десять країн світу підтримали Кримську платформу - МендельЯк передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у Стамбулі на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Відео дня

"Найперше, ми ґрунтовно обговорили питання безпеки і спільну протидію викликам у Чорноморському регіоні, і варто відзначити, що бачення Києва і Анкари співпадають як щодо самих загроз, так і щодо шляхів належного реагування на ці загрози", - заявив Зеленський. 

Глава Української держави відзначив велику важливість підтримки Туреччиною у справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. 

"Я був щасливий почути від пана президента слова про продовження такої важливої підтримки та незмінності позиції Туреччини у майбутньому", - відзначив Зеленський. 

Президент України зауважив, що детально поінформував турецьку сторону про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України - у Криму та окремих районах Донецької і Луганської областей, в тому числі про триваючу мілітаризацію Криму і порушення прав людини на півострові. 

Своєю чергою, Ердоган заявив, що виступає проти посилення напруги у регіоні Чорного моря. 

"Нашою основною метою є збереження Чорного моря як моря миру спокою і стабільності. Ми в ніякому разі не бажаємо підвищення градусу напруги, підвищення тиску у нашому регіоні під будь-яким виглядом", - заявив Ердоган. 

Візит Зеленського в Туреччину

10 квітня Зеленський прибув з робочим візитом у Туреччину.

На порядку денному зустрічі знаходяться питання оборони, туризму та торгівлі.