Як приготувати салат із куркою / depositphotos.com

Салат - невигадлива страва, яку можна приготувати з обмеженої кількості інгредієнтів. Це особливо зручно, якщо до зарплати залишилося два тижні, а побалувати себе смачненьким хочеться.

УНІАН пропонує рецепти салатів на день народження або просто для сімейної вечері.

Салат із копченою ковбасою та горошком

  • Ковбаса сирокопчена - 200 г.
  • Сир твердий - 200 г.
  • Картопля відварена - 3 шт.
  • Огірки мариновані - 3-4 шт.
  • Горошок зелений консервований - 1 банка.
  • Цибуля фіолетова невелика - 1 шт.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Майонез - 2 ст.л. (за смаком).

Картоплю відварити, остудити. Потім її нарізати соломкою, те ж саме проробити з ковбасою та огірками. Цибулю подрібнити півкільцями, сир натерти на твердій тертці. Змішати всі інгредієнти, додати консервований горошок, поперчити. Заправити майонезом і подати на стіл.

Відео дня

Салат із копченою ковбасою та кукурудзою

  • Ковбаса копчена - 150 г.
  • Морква - 150 г.
  • Кукурудза консервована - 100 г.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Майонез - 2 ст.л.
  • Часник - 1-2 зубки.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Зелень - за смаком.

Моркву почистити, промити і натерти на крупній тертці, Ковбасу нарізати соломкою і з'єднати з морквою. Сир натерти, додати до попередніх інгредієнтів. Відкрити банку з кукурудзою, злити рідину, висипати кукурудзу в салатник. Туди ж видавити часник, додати подрібнену зелень і майонез. Посолити салат і ретельно перемішати.

Салат із копченою куркою та сухариками

  • Куряче філе - 300 г.
  • Квасоля (різнокольорова) - 3 ст.л.
  • Помідор - 1 шт.
  • Сир - 80 г.
  • Хліб - 2 скибочки.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Майонез легкий - 3 десертні ложки.
  • Олія рафінована - кілька крапель.
  • Трави прованські - дрібка.
  • Петрушка свіжа - гілочка.
  • Сіль - дрібка.

Для такого салату квасолю потрібно попередньо замочити на 2 години та відварити до м'якості.

Читайте такожЯк приготувати домашні сосиски: з цим рецептом впорається будь-хтофіле відварити, нарізати невеликими шматочками. Помідор вимити, нарізати довільно. З'єднати ці інгредієнти в салатнику і додати квасолю. Сир натерти на тертці, посипати салат. Додати подрібнений часник і майонез, перемішати.

Хліб нарізати кубиками, скропити олією і посипати травами. Викласти на суху сковорідку й обсмажувати протягом двох хвилин. Подавати салат до столу, додаючи сухарики порційно.

Салат із копченої курки та корейської моркви

  • Куряча грудка відварна - 250 г.
  • Морква по-корейськи - 250 г.
  • Печериці консервовані - 350 г.
  • Сир - 150 г.
  • Яйця відварені - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Оцет 9% - 50 мл.
  • Майонез - 350 г.

Цибулю почистити, нарізати півкільцями, полити оцтом і відставити вбік, щоб вона настоялася. Курячу грудку нарізати соломкою, викласти в салатник шаром, зверху намазати майонезом. Далі викласти мариновану цибулю. Дрібно нарізати гриби та викласти другим шаром, знову покрити майонезом.

На тертці натерти яйця, додати до салату, викласти корейську морквину та змастити майонезом. Наприкінці додати тертий сир. За бажанням можна прикрасити салат зеленню.

Читайте також: