Як приготувати салат з куркою / depositphotos.com

Салат - невигадливе блюдо, яке можна приготувати з обмеженої кількості інгредієнтів. Це особливо зручно, якщо до зарплати залишилося два тижні, а побалувати себе смачненьким хочеться.

УНІАН пропонує рецепти салатів на день народження або просто для сімейної вечері.

Салат з копченою ковбасою і горошком

  • Ковбаса сирокопчена - 200 г.
  • Сир твердий - 200 г.
  • Картопля відварна - 3 шт.
  • Огірки мариновані - 3-4 шт.
  • Горошок зелений консервований - 1 банка.
  • Лук фіолетовий невеликий - 1 шт.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Майонез - 2 ст.л. (за смаком).

Картоплю відварити, остудити. Потім її нарізати соломкою, те ж саме виконати з ковбасою і огірками. Лук подрібнити півкільцями, сир натерти на твердій тертці. Змішати всі інгредієнти, додати консервований горошок, поперчити. Заправити майонезом і подати на стіл.

Відео дня

Салат з копченою ковбасою і кукурудзою

  • Ковбаса копчена - 150 г.
  • Морква - 150 г.
  • Кукурудза консервована - 100 г.
  • Сир твердий - 50 г.
  • Майонез - 2 ст.л
  • Часник - 1-2 зубки.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Зелень - за смаком.

Моркву очистити, промити і натерти на крупній тертці, ковбасу нарізати соломкою і з'єднати з морквою. Сир натерти, додати до попередніх інгредієнтів. Відкрити банку з кукурудзою, злити рідину, висипати кукурудзу в салатник. Туди ж видавити часник, додати подрібнену зелень і майонез. Посолити салат і ретельно перемішати.

Салат з копченою куркою і сухариками

  • Куряче філе - 300 г.
  • Квасоля (різнобарвна) - 3 ст.л.
  • Помідор - 1 шт.
  • Сир - 80 г.
  • Хліб - 2 скибочки.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Майонез легкий - 3 десертні ложки.
  • Масло рафіноване - кілька крапель.
  • Трави прованські - щіпка.
  • Петрушка свіжа - гілочка.
  • Сіль - щіпка.

Для такого салату квасоля потрібно попередньо замочити на 2 години і відварити до м'якості.

Читайте такожЯк приготувати домашні сосиски: з цим рецептом впорається будь-хтоКуряче філе відварити, нарізати невеликими шматочками. Помідор вимити, нарізати довільно. З'єднати ці інгредієнти в салатник і додати квасолю. Сир натерти на тертці, посипати салат. Додати подрібнений часник і майонез, перемішати. 

Хліб нарізати кубиками, скропити маслом і посипати травами. Викласти на суху сковороду і обсмажувати протягом двох хвилин. Подавати салат до столу, додаючи сухарики порційно.

Салат з копченої курки і корейської моркви

  • Куряча грудка відварна - 250 г.
  • Морква по-корейськи - 250 г.
  • Печериці консервовані - 350 г.
  • Сир - 150 г.
  • Яйця відварні - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Оцет 9% - 50 мл.
  • Майонез - 350 г.

Лук очистити, нарізати півкільцями, полити оцтом і відставити в сторону, щоб він настоявся. Курячу грудку нарізати соломкою, викласти в салатник шаром, зверху намазати майонезом. Далі викласти мариновану цибулю. Дрібно нарізати гриби і викласти другим шаром, знову покрити майонезом.

На тертці натерти яйця, додати в салат, викласти корейську моркву і змастити майонезом. В кінці додати тертий сир. За бажанням можна прикрасити салат зеленню.

Читайте також: