На "Росії 24" переймаються українськими відеоіграми

Ведучий телеканалу «Росія 24» звинуватив розробників популярної комп'ютерної гри Metro Exodus (українську студію 4A Games) в русофобії та «глузуванні з москвичів».

Читайте такожЗомбі-апокаліпсис жене американців до Росії (рос.)

Українській грі присвятили кілька слів у випуску новин 18 лютого. Ведучий, зокрема, розповів, що одне з досягнень в грі називається «декомунізація» - воно дається за знищення старої статуї Леніна.

«Сюжет за мотивами романів Дмитра Глухівського про Росію після гіпотетичної ядерної війни, а ось розробники, що важливо, українські. Мабуть, захопилися власними майданними реаліями.

А ще поглузували з москвичів, мовляв, не знають що за межами столиці посеред розрухи та навали мутантів теж живуть люди. Як то кажуть, розлога "клюква", плюс махрова русофобія», - резюмував ведучий.

За його словами, значна частина російської аудиторії, судячи з відгуків в соцмережах, розчарована, «натомість західна – у захваті».

Комп'ютерна гра Metro Exodus є третьою грою в серії Metro, сюжет якої заснований на романах Дмитра Глухівського і продовжує історію Metro 2033 та Metro: Last Light. Реліз гри відбувся 15 лютого. Шутер отримав досить високі відгуки від критиків і був тепло прийнятий гравцями в усьому світі.

Сюжет Серії розвивається в пост-апокаліптичному світі майбутнього, де люди борються за виживання після глобальної ядерної війни. Події шутера розгортаються на території сучасної Росії.