Колишній працівник крематорію побоюється, що заразився важким захворюванням / bzns.media

У центрі російського міста Курган знайшли підпільний крематорій, в якому кілька років спалювали людські останки, медичні відходи і тіла тварин.

Про це пише Lenta.ru.

Читайте такожТри дні вмирала в самоті: у РФ сина не пустили в реанімацію до 92-річної матері-ветеранаЗазначається, що про крематорії розповів колишній робітник, якого звільнили за станом здоров'я, не виплативши відпускні.

Відео дня

За його словами, цех без даху розташований між двома великими лікарнями, всередині «все доверху забито людськими останками, ампутованими кінцівками, видаленими внутрішніми органами, ампулами з кров'ю та іншим». Він зазначив, що медичні відходи возили «вантажівками» і не тільки з Кургану, але ще з Тюмені та Челябінська. Влітку останки гнили просто неба, а взимку вміст пакетів змерзався, і «мішки доводилося просто розрубувати», бо вони не вміщалися в піч.

Чоловік побоюється, що заразився важким захворюванням – за його словами, іноді туди привозили «туберкульозні легені». Він упевнений, що про крематорій знає і адміністрація міста, і головні лікарі, і силові відомства.

Журналісти виїхали на місце і в приміщенні знайшли жовті пакети зі шприцами та пробірками, а також багато плям крові та великі контейнери.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Вінницькій області діти виловили людську руку, яку у воду викинули родичі хворої після ампутації.