Баєв перебував під домашнім арештом, але поїхав у лікарню через напад астми / фото: Збори громадськості Комі

73-річного жителя Сиктивкара Російської Федерації Володимира Баєва, якого звинувачують за статтями про екстремізм, відвезли з лікарні прямо в СІЗО.

Про це повідомляє «7×7» з посиланням на активістів Зборів громадськості Комі.

Читайте такожУ Росії хворих на обстеження возять на качанах з капустою (фото)

Відео дня

Баєв перебував під домашнім арештом, але поїхав у лікарню через напад астми. У ніч на 16 жовтня 73-річного пенсіонера затримали. За інформацією активістів, за ним приїхали співробітники ФСБ. Баєва терміново виписали з лікарні і відвезли до суду, де черговий суддя постановив взяти чоловіка під варту. Адвоката з Баєвым не було.

Справу про екстремізм на пенсіонера завели через те, що він написав пост про семітські народи у «ВКонтакте». Його звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу: про публічні заклики до екстремізму і порушення ненависті або ворожнечі.

Спочатку Баєва відпустили під підписку про невиїзд, а в травні 2019 року перевели під домашній арешт. До рішення суду його внесли до списку екстремістів Росфінмоніторингу і заблокували рахунки, на які надходила пенсія.

Чоловік страждає від астми і онкологічного захворювання, він інвалід другої групи. Сиктивкарські активісти вважають, що його переслідують з політичних мотивів. На балконі квартири Баєва його прихильники повісили плакат про справу пенсіонера.

Як повідомляв УНІАН, лікарі однієї з московських лікарень три дні не пускали сина і онука в реанімацію до жінки ветерана Великої Вітчизняної війни, вік якої 92 роки.