У Росії відпрацюють ізоляцію інтернету / REUTERS

Міністерство зв'язку направило операторам зв'язку і відомствам організаційні вказівки у зв'язку з навчаннями, передбаченими законом про ізоляцію рунета.

Як повідомляє «Медуза», документ опублікований в профільному Telegram-каналі «ЗаТелеком».

Читайте такожРосійську порнозірку звинуватили в пропаганді нацизму

Відео дня

Спочатку проведення навчань із«забезпечення сталого, безпечного і цілісного функціонування» інтернету в Росії запланували на 19 грудня. Але, як уточнює «ЗаТелеком», навчання перенесли на 23 грудня. Офіційно це не підтверджено.

До навчань мають намір залучити Мінзв'язку, МВС, Міноборони, Міненерго, ФСБ, Росгвардію, «Ростелеком», «Вимпелком», МТС, «Мегафон», «Лабораторію Касперського» та інших.

В ході навчань планують перевірити «можливість перехоплення абонентського трафіку і розкриття інформації про абонента, блокування послуг зв'язку для абонентів». Серед інших завдань — «перевірка організації ремонтно-відновлювальних робіт на єдиній мережі електрозв'язку РФ».

Як повідомляв УНІАН, 1 травня цього року президент РФ Володимир Путін підписав закон про "суверенний інтернет", що передбачає ізоляцію російського сегмента мережі.

У вересні Роскомнагляд почав встановлювати на мережах російських провайдерів спеціальне обладнання в рамках реалізації закону.