Це кумедно, але має інформаційний підтекст, каже експерт / Скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, навіщо РФ заявляє про зведення лінії оборони ("лінії Вагнера") між Луганською та Бєлгородською областями, а також спрогнозував подальший розвиток ситуації на цій ділянці.

В ефірі проекту FreeДом він назвав ці дії російських окупантів "дешевими понтами".

"Справжнісінькі дешеві понти! Курям насміх. Коли я це побачив, ну, смішно стало. Вони зводять цю лінію оборони, але абсолютно не враховують елементарних інженерних вимог. Наприклад, ці пірамідки повинні бути встановлені в шаховому порядку. Це базове знання", - наголосив Коваленко.

Експерт додав, що цих трикутників недостатньо для створення лінії оборони. 

"Так, це кумедно, але має інформаційний підтекст - вони її створюють нібито для "захисту" "ЛНР"... А ось щодо Бєлгородської області - натяк на те, що ЗСУ нібито мають наміри вторгнутися", - говорить він.

Коваленко додав, що самі росіяни будуть інсценувати прориви цієї лінії оборони і розповідати, як вони відбивали атаки.

Такі споруди, продовжив експерт, не завжди ефективні, за часів Другої світової війни їх просто обходили стороною.

Що таке "лінія Вагнера"

За інформацією експертів, Пригожин хоче, щоб ця лінія оборони захищала межу Бєлгородської області з Луганською, Харківською та Сумською областями України, але не охоплювала північну частину Луганської області. Аналітики зазначили, що це суперечить обіцянкам російської влади - вони стверджували, що зможуть "захистити" всю Луганську область.

Є й інша версія - "лінія Вагнера" буде прикривати тільки ту частину Луганської області, яку противник тримав під контролем до повномасштабного вторгнення в Україну.

22 жовтня військовий оглядач Денис Попович повідомив, що на напрямках міст Сватове і Кремінна Луганської області російські загарбники будують "лінію Вагнера" і намагаються контратакувати. Експерт додав, що протяжність цієї лінії становить приблизно два кілометри.

Вас також можуть зацікавити новини: