Втрата одного з чотирьох двигунів для Іл-76 не є безумовно катастрофічним наслідком / скриншот

Сьогоднішня втрата російського літака Іл-76 доволі схожа з останньою відомою катастрофою Іл-76 у Рязані, 24 червня 2022 року, де також під час злету у літака загорівся двигун.

Як нагадали експерти Defense Express, це була доволі показова катастрофа і вони прогнозували їх повторення у майбутньому.

"Бо насправді втрата одного з чотирьох двигунів для Іл-76 не є безумовно катастрофічним наслідком. Цей літак може навіть здійснити зліт на трьох двигунах. Водночас причиною, за якою Іл-76 міг впасти через пожежу, якщо виключити помилкові дії екіпажу, може бути нештатне спрацювання системи пожежогасіння у повітрі. Й попри те, що полум'я було приборкане, конструкція не витримала температурних навантажень, а двигун відпав у польоті. А це вже цілком могло призвести до порушень у системі керування літаком. Як й сценарій, за яким двигун через дефекти розлетівся й перебив гідравлічні системи", - зазначили аналітики.

Відео дня

Вони зазначиили, що через пожежу двигуна за весь час експлуатації Іл-76 з 1975 року, окрім цих двох випадків, було втрачено лише один Іл-76 під Баку у 1989 році. Причиною катастрофи, у якій загинуло 57 осіб став конструкційний дефект двигуна Д-30КП з руйнуванням міжвального підшипника.

Падіння Іл-76 - деталі

В Івановській області РФ зазнав катастрофи військово-транспортний літак Іл-76: борт не долетів до аеродрому "Північний" і впав у лісопосадці. 16 людей загинули під час аварії. У літака загорівся і відвалився двигун, він спробував здійснити посадку на аеродромі, але не зміг.

Вас також можуть зацікавити новини: