Експерт пояснив, чи оголосять до Росії загальну мобілізацію / фото ГУР МО

У Російської Федерації є велика потреба в мобілізації населення для війни проти України. Президент РФ Володимир Путін до виборів не проводитиме мобілізацію відкрито.

За словами військового експерта і майора запасу ЗСУ Олексія Гетьмана, поки що в Росії прямої мобілізації не буде, тому що Путіну потрібні хоча б відносно демократичні вибори.

"Їм дуже важливо провести відносно демократично вибори президента, щоб Путін не став, як Лукашенко, якого не визнав весь світ як законно обраного президента. Тому вони будуть тягнути з мобілізацією і намагатися переконати суспільство, щоб на нас тиснули для перемир'я і переговорів. Їм треба час, щоб Путін став хоч якось легетимним для Заходу президентом. В іншому випадку буде як з Лукашенком. Я думаю, що прямої мобілізації не буде, але прихована буде", - пояснив експерт в ефірі телемарафону.

Мобілізація в Росії - останні новини

19 вересня стало відомо, що Кремль розглядає варіант повноцінної публічної мобілізації громадян для війни проти України через великі втрати на фронті.

21 вересня 2022 року Путін оголосив часткову мобілізацію, в рамках якої планували набрати близько 300 тисяч осіб. Тоді росіяни масово стали виїжджати з країни.

Пізніше глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що мобілізація завершена. Насправді її проводили приховано - на фронт відправляли росіян під виглядом добровольців, у тому числі ув'язнених. Як пізніше з'ясувалося, примусово відправляли в Україну навіть іноземців.

21 вересня представник ГУР Міноборони Андрій Юсов вказав, що ймовірна нова хвиля мобілізації на цей раз торкнеться і жителів Москви.

Варто відзначити, що з початку повномасштабного вторгнення загальні втрати Росії склали близько 276 990 осіб, а також тисячі одиниць техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: