Соціологи пов'язують такі дані з нещодавнім терактом у "Крокус Сіті Холл" / фото ua.depositphotos.com

47% громадян РФ вважають, що "у виняткових випадках" можна застосовувати тортури щодо підозрюваних. До прикладу, якщо йдеться про тих людей, які підозрюються у скоєнні тяжких насильницьких злочинів. Про це свідчать результати опитування російського "Левада-центру", пише Радіо Свобода.

Протягом останніх п'ять років такий показник зріс на 10% - у 2019 році до тортур позитивно ставились менше ніж третина опитаних. Лише 35% виступили категорично проти застосування тортур. З 2019 року такий показник знизився майже у два рази - з 59%. Інша кількість респондентів не змогли відповісти на це питання. 

Зазначається, що такі результати опитування соціологи пов'язують з наслідками теракту у московському концертному залі "Крокус Сіті Холл", який, як вони вважають, шокував більшість росіян. Відомо, що 22 березня кілька озброєних автоматами людей увірвалося до концертної зали на околиці Москви та почали стріляти по глядачах. Після чого зловмисники підпалили зал, внаслідок чого сталася пожежа та обвалився дах будівлі. 

Відео дня

За офіційними даними, тоді внаслідок теракту загинуло 144 людини, ще 551 особа постраждала. Станом на сьогодні всі виконавці теракту переважно є громадянами Таджикистану, повідомляють російські слідчі органи. 

"Четверо обвинувачених зазнали насильства і, ймовірно, тортур, під час затримання і відразу після нього. Одному з них відрізали частину вуха, іншого, ймовірно, катували електрострумом - відповідні фотографії опублікували провоєнні телеграм-канали", - додали журналісти. 

Останні новини Росії

Нещодавно ростовський митрополит РПЦ Меркурій порадив прихожанці отруїти свого чоловіка миш'яком. Митрополит розповів, що жінку дратували його побутові звички та підірване здоров'я. Вона запитала духівника, як позбавитися цієї роздратованості.

"Я сказав їй: "Вбийте його!" Вона каже: "Як?" Я відповів: "Просто тихо підсипайте йому миш'як в їжу. Ніхто ж не подумає, що ти отруюєш його миш'яком. Він тихо загнеться". Шок... Вона каже: "Я не можу цього зробити". Я кажу: "Тоді терпи, ти ж його любиш", - зауважив Меркурій.

Також у Бєлгородській області заборонили масові скупчення росіян через побоювання атак дронів РФ.  На таке нововведення місцевої влади поскаржилися жителі регіону.

"Зараз заборонено масове скупчення, людей, тільки у церкві буде у понеділок служба, панахида буде. Ось така ситуація. Не буде нічого. Я так зрозумів, бо я сам не чув, але про це казали парафіяни", - зазначив житель Бєлгородської області.

Вас також можуть зацікавити новини: