Вдруге за дві доби: у Росії знову палав НПЗ на Кубані / скріншот

У п'ятницю, 5 травня, на нафтопереробному заводі "Ільський" у Краснодарському краї РФ знову спалахнула пожежа. Версії про причини події різняться.

Telegram-канали Baza і Mash повідомляють, що нібито безпілотник прилетів в одну з установок заводу близько 08:30 ранку, спалахнула пожежа.

При цьому Mash з посиланням на співробітників НПЗ пише, що причиною вибуху став саморобний вибуховий пристрій, який використовували диверсанти.

Загоряння, що почалося відразу після вибуху, загасила пожежна охорона заводу. Попередньо повідомляється, що пошкоджено п'яту технологічну установку з переробки нафтопродуктів, постраждалих немає.

Пропагандистський канал Readovka також повторює версію про диверсію і інформує, що територію НПЗ оточила поліція, а самих диверсантів, які нібито намагалися втекти з місця по трубопроводу, затримано.

Зауважимо, НПЗ "Ільський" в Краснодарському краї також палав в ніч з 3 на 4 травня. Тоді росіяни назвали причиною атаку безпілотниками, яка тривала годину.

Атаки на НПЗ в Росії - що повідомлялося

Протягом останніх днів почастішали інциденти на об'єктах, які забезпечують російські війська паливом.

У ніч на 29 квітня в окупованому Севастополі згоріла нафтобаза, яка забезпечувала пальним кораблі Чорноморського флоту РФ. Під час інциденту було знищено близько 40 тисяч тонн нафтопродуктів

2 травня вибух пролунав у порту Тамань Краснодарського краю, на тлі чого РФ згорнула всі "Калібри" в Чорному морі. Того ж дня під Брянськом партизани підірвали поїзд з паливом - другий за два дні. 

У ніч на 4 травня невідомі атакували НПЗ "Ільський" в Краснодарському краї. 

Британська розвідка прогнозує, що країна-агресор може змінити логістику зберігання та транспортування палива через вибухи на нафтобазах.

Вас також можуть зацікавити новини: