Ілюстрація REUTERS

У Кремлі назвали «тріумфом» президента Росії Володимира Путіна голосування щодо поправок до Конституції, що дало йому право обиратися на пост президента ще на два терміни після 2024 року.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання, чи вважають у Кремлі тріумфом результати голосування.

«Однозначно, вважають тріумфом», - підкреслив Пєсков.

Відео дня

Читайте такожВказівку Кремля виконують: у Росії похизувалися рекордною кількістю голосів за поправки Путіна

Він додав, що «по суті, де-факто відбувся тріумфальний референдум про довіру президенту Путіну».

За словами Пєскова, глави Індії, Таджикистану, Азербайджану, Казахстану і Узбекистану вже телефоном привітали Путіна з успішним проведенням голосування щодо Конституції.

Пєсков додав, що нова редакція Конституції стане фундаментом для кращого майбутнього Росії.

«Це питання майбутнього країни, найближчого майбутнього. Дати точну дату неможливо, та й, напевно, недоречно ставити питання, коли росіяни відчують, але зараз, коли росіяни надали таку підтримку всім ініціативам щодо змін до Конституції, звичайно, це все стане фундаментом для кращого майбутнього країни», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, коли населення Росії відчує зміни.

За даними ЦВК РФ, "за" поправки проголосували 77,92% виборців, "проти" - 21,27%.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в РФ відбулося основне голосування щодо поправок до Конституції.

Внесення змін до Конституції Путін ініціював у січні. Тоді ж він заявив, що поправки мають бути схвалені всенародним голосуванням, хоча закон цього не вимагав.

Для набрання поправками чинності необхідно, щоб їх схвалили більше половини учасників всенародного голосування. Явка значення не має - на відміну від референдуму, де потрібно, щоб на дільниці прийшли більше половини виборців.