Амбітні плани диктатора залишилися просто словами. / скріншот

Журналісти вивчили всі обіцянки, які президент РФ Володимир Путін давав виборцям протягом 25 років свого правління, і прийшли до висновку, що всі амбітні плани диктатора залишилися просто словами.

Як повідомляє "Можемо пояснити", напередодні виборів президента РФ чинний російський лідер Володимир Путін вирішив поєднати свої президентські обов'язки з агітацією за себе. Журналісти нагадали, як виконує Путін свої обіцянки, які давав виборцям протягом чверті століття.

Наприклад, ще в 1999 році він дав слово швидко подолати економічну кризу. Зокрема, що Росія "наздожене" Португалію та Іспанію – країни, що не належать до лідерів світової економіки. Як стверджував диктатор, Росія досягне такого прориву не більше ніж за 15 років. У реальності - в 2023 році ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності в РФ становить 39689 доларів, в Португалії - 44202.

Відео дня

"2008 рік багатьом виявився останнім роком президентства Путін. Саме тоді він представив головний на той момент економічний документ – "Стратегія 2020", згідно з якою Росія повинна стати найпривабливішою для життя країною...", - нагадує "Можемо пояснити".

Зокрема, згідно з документом, РФ повинна була увійти до п'ятірки світових лідерів ВВП, подолає сировинну залежність, середній клас в країні складе 60-70% населення, зарплати зростуть в 3,5 рази, а кожна сім'я отримає квартиру площею від 100 кв. м.

"В реальність: середня площа російських квартир - 52 кв.м, в перерахунку на людину - 27 кв. м", - акцентують журналісти.

Також в "стратегії" населенню обіцялася дешева іпотека: забезпечення зниження ставок за іпотечними кредитами до 6,5%. Насправді, на кінець минулого року, за даними російських банків, середня ставка по іпотеці в РФ - 8,3%, на практиці - близько 14% річних.

Крім того, Путін обіцяв "вдарити" по демографічній кризі, яка "загрожувала самому існуванню Росії" - в ті роки населення РФ щорічно скорочувалося приблизно на 1 млн. осіб.  Але і цей пункт так і залишився порожньою декларацією. За даними аналітиків, за минулий рік, за офіційними даними, в країні-агресорі стало менше на 550 тисяч осіб. В реальності, як передбачається, демографічний показник значно гірше. І це при тому, що агресор плюсує до російського населення українців, які проживають на окупованій території, зокрема, в Криму.

Вибори Путіна - останні новини

На думку аналітиків, президент РФ Володимир Путін зосереджений не на досягненні реального світу, а на повній перемозі над Україною у війні. Відзначається, що успіхи ЗСУ в Чорному морі ще не є стратегічними, і морська кампанія не здатна замінити наступ на суші.  Чорноморський флот РФ хоч і скоротився, але залишається "серйозною загрозою".

Для Путіна "повна перемога" ще більш актуально зараз, коли деякі політики, особливо в США, вагаються у своїй підтримці і заохочують його віру в те, що він з часом здобуде перемогу.

Вас також можуть зацікавити новини: