Мовна хвиля мобілізації в РФ неминуча / фото ua.depositphotos.com

Через значні втрати на фронті в Україні російським військам не вистачає людей, тому нова хвиля мобілізації у РФ неминуча. У російську армію при цьому вже набирають кого попало, хто ще ведеться на можливість заробити.

Як зазначив російський опозиціонер Геннадій Гудков, російська влада "заливає" мобілізацію грошима і планує мобілізувати 300 тисяч осіб.

"Поки у них є злиденне і затюкане населення, яке продається за ці гроші з потрохами... Але це теж все не нескінченно. Будуть перемелені і ці... Втома армії є, моральна спустошеність, деградація...", - заявив він.

Коментуючи недавню заяву спікера кремлівського диктатора Дмитра Пєскова про те, що Путін набере на виборах президента РФ 2024 року 90% підтримки, Гудков назвав це маячнею:

"Реальний рейтинг Путіна - 20-25%.... Ніякої консолідації суспільства у Росії немає. Країна напередодні громадянської війни".

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ 

Як писав УНІАН, спільні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року серед особового складу орієнтовно склали близько 250 тисяч 800 осіб.

За добу Збройні Сили України знищили ще понад 500 російських окупантів.

Крім того, Росія втратила на полі бою в Україні не менше: танків - 4 тисяч 254, бойових броньованих машин - 8 тисяч 278, артилерійських систем - 4 тисяч 996, реактивних систем залпового вогню - 709, засобів протиповітряної оборони - 468.

Вас також можуть зацікавити новини: