Росія розширила список "недружніх" країн / УНІАН

Уряд Росії розширив перелік країн, "які вчиняють недружні дії, спрямовані проти російських дипломатичних і консульських представництв за кордоном".

Про це йдеться в повідомленні на сайті російського уряду.

Так, до списку включили Грецію, Данію, Словенію, Хорватію і Словаччину.

Відео дня

Тепер на ці країни поширюються обмеження щодо найму персоналу до дипломатичних місій і консульських установ "аж до повної заборони ... наймати в посольства, консульства і представництва держорганів працівників з числа осіб, які перебувають на території Росії".

За Грецією закріплений ліміт в 34 людини, з якими дипмісії і консульські установи можуть укладати трудові договори, за Данією - в 20 осіб, за Словаччиною - в 16. Словенія і Хорватія не зможуть наймати співробітників в свої дипмісії і консульські установи.

В уряді попередили, що наявний список країн може поповнюватися. 

"[Список] не є остаточним і з урахуванням ворожих дій іноземних держав, спрямованих проти російських представництв за кордоном, що тривають, може розширюватися", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, станом на 22 липня в списку вже більше 50 держав. У тому числі, Всі країни-члени ЄС, США, Австралія, Великобританія, Швейцарія, Японія, Південна Корея, Нова Зеландія, Норвегія та Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: