Ірина Цибанєва в суді / фото Медіазона

Проти 60-річної мешканки російського Санкт-Петербурга Ірини Цибанєвої порушили кримінальну справу через записку, яку вона залишила на могилі батьків президента РФ Путіна.

Про це повідомляє видання "Медіазона", посилаючись на слова сина жінки Максима Цибанєва.

Він розповів, що його мати 6 жовтня сходила на кладовище, а вже 10-го числа по неї прийшов поліцейський. Жінку відвезли до відділку поліції і довго там тримали, а потім заявили, що проведуть обшук в її будинку.

Відео дня

11 жовтня проти Ірини Цибанєвої завели справу за частиною 2 пункту "б" статті 244 КК РФ (наруга над тілами померлих і місцями їхнього поховання, вчинена з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті або ворожнечі). Слідство має намір клопотати про взяття під варту.

"Що в записці, достеменно не відомо. Але вона сказала, що там побажання здохнути", - говорить Цибанєв.

Батьки Путіна: що про них відомо

Батько - Володимир Спиридонович Путін (23 лютого 1911 — 2 серпня 1999), народився в селі Поминово Тверського повіту Тверської губернії, в 1933-1934 роках служив на підводному флоті, учасник Другої світової війни. Після війни - майстер на заводі ім. Єгорова. 

Мати - Марія Іванівна Путіна (уроджена Шеломова) (17 жовтня 1911 — 6 липня 1998), родом із села Заріччя Тверського повіту Тверської губернії, де і познайомилася з Володимиром Спиридоновичем, також працювала на заводі, пережила блокаду Ленінграда.

Володимир Путін був третім сином у сім'ї. Два старші брати померли до його народження: Альберт (помер до початку Другої світової війни) і Віктор (1940-1942).