Путін поступово втрачає контроль над подіями в країні. / фото REUTERS

Теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол" виявив хиткість позицій Путіна, неготовність апарату безпеки РФ до нової загрози і низьку достовірність військової риторики режиму, пише британська газета The Times.

Зазначається, що послідовність подій у Росії показує, як Путін поступово втрачає контроль над подіями в країні.

"Війна в Україні позбавила його вузького бачення? Одне можна сказати напевно: прості росіяни, які уявляли, що голосують за довіреного лідера, тепер бояться майбутнього", - йдеться в публікації.

Формуються три сценарії того, що сталося, пише The Times:

  • це була операція під чужим прапором, щоб терористів представити, як українських спільників, тим самим розпалюючи суспільний гнів проти Києва і узаконюючи загальну мобілізацію;
  • Путін міг би використовувати теракт як спосіб заморозити війну в Україні, зосередившись на більш загальній війні з тероризмом;
  • Путін уже втратив контроль, дозволивши взяти гору внутрішнім чварам.

"Повернення ісламістського терору в Росію було одночасно передбачуваним і проігнорованим. Втручання Путіна в Сирію з метою підтримати м'ясника Асада принесло йому мало друзів. Центральноазіатські республіки відчувають його слабкість... Путін посилить обмін розвідданими про ІДІЛ з Туреччиною, Китаєм, Іраном і Північною Кореєю", - йдеться у статті.

Теракт у Росії - про зв'язок з Україною

Як писав УНІАН, Путін та інші високопосадовці РФ озвучують непослідовну позицію щодо наративу про те, що Україна нібито стоїть за терактом у ТЦ "Крокус Сіті Хол", повідомили в Інституті вивчення війни.

На думку аналітиків, це свідчить про те, що в Кремлі не розробили шаблонну лінію з обговорення інциденту. Це пов'язано з шоком, якого зазнала російська еліта після його наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: