У Москві "поховали" десятки черепів і хребтів під рестораном / фото Прокуратура Москви

Москва виявила купу людських кісток при розкопках на місці відомого ресторану "Гранатовий сад", що відкрився у 2012 році.

Раніше на цьому місці розташовувалася парковка з промисловою зоною. Йдеться про десяток черепів, а також ребра та хребті, про які повідомила прокуратура Москви 21 листопада. 

Передбачається, що вони могли належати людям, які померли 20-30 років тому.

Відео дня

"На глибині 3,5 метра були виявлені скелетовані останки, в тому числі 10 черепів і не менше 10 фрагментів черепів. За попередніми даними, давність смерті близько 20-30 років", - йдеться в повідомленні відомства. 

Цей "жах" знайшли під час демонтажу підземних комунікацій будівлі, розташованій в 1-му Летунським проїзді. Кістки залягали на глибині трьох з половиною метрів, поки на них не натрапила бригадна група.

При цьому Baza уточнює, що робітники знайшли 10 черепів, 17 хребців, 30 ребер, десятки інших кісток і дві щелепи під рестораном. 

Деякі росЗМІ припускають, що кістки можуть датуватися періодом Другої світової війни. У ті роки на території 1-го Сетуньского проїзду розташовувалися військовий госпіталь та бомбосховище. 

Своєю чергою прокуратура Москва більш обережна у висновках: там призначили судмедекспертизу, щоб точніше датувати кістки. Справу поставили на контроль Нікулінській міжрайонній прокуратурі.

У Росії дорогу засипали піском з людськими кістками

У 2021 році багатьох також шокували кадри людських кісток. Їх висипали разом з піском на зледенілу дорогу. Інцидент стався в Іркутській області, черепа валялися прямо вздовж шосе. 

В рамках розслідування поліція з'ясувала, що для "економії" коштів пісок для обмерзлої проїжджої частини взяли зі старого кладовища.

Вас також можуть зацікавити новини: