Стало відомо, скільки росіян зневірилися в силі РФ / фото REUTERS

Кількість росіян, які вважають Росію "великою державою", за останні два роки зменшилася на 12%.

Читайте такожВ Україні та США росіяни вбачають потенційну військову загрозу для Росії-опитуванняПро це пише "Нова газета" з посиланням на результати дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Зазначається, що за результатами останнього дослідження, 37% опитаних росіян вважають, що РФ зараз є однією з "великих держав". При цьому 29% думають, що країна стане такою в найближчі 15-20 років, а 26% переконані, що в найближчому майбутньому Росії "великою державою" не стати.

Відео дня

"Останнє схоже опитування проводили в травні 2018 року. Тоді про те, що Росія – "велика держава", заявляла майже половина опитаних респондентів (49%) максимуму цей показник досягав у 2017 році – тоді він становив 57%", – наголошується в повідомленні.

Таким чином, кількість росіян, які вважають Росію "великою державою", за два роки зменшилася на 12%. Частка тих, хто пророкує Росії таку долю, зменшилася на 4%. А кількість респондентів, які заявляють, що Росії не бути "великою державою", за два роки збільшилася на 15%.

Вас також можуть зацікавити новини