"Єдина Росія" мілітаризується / фото РИА Новости

Кремль вирішив використати ветеранів війни в Україні в якості кандидатів на виборах від партії "Єдина Росія", остаточно перетворивши її в партію війни. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Про намір виставити кандидатури учасників війни на регіональних виборах в 2023 і 2024 роках заявив один з топ-функціонерів "Єдиної Росії" Олександр Сидякін.

ISW зазначає, що використання військовослужбовців в якості кандидатів на виборах – досить типове явище для воюючої країни, незалежно від чесності і значущості цих виборів. Однак Кремль, схоже, вирішив використовувати кандидатів-військових в набагато більших масштабах, ніж це буває.

Відео дня

"Кремль, ймовірно, прагне (...) заручитися підтримкою військових виборців і членів їх сімей і зробити "Єдину Росію" остаточною політичною партією провоєнного руху", – кажуть аналітики.

В ISW не вважають це ознакою підготовки Кремля до нової ескалації на фронті, а навпаки вбачають у цьому бажання влади зберегти за собою підтримку російських ультранаціоналістів без прямого виконання їхніх вимог. 

Ситуація в Росії - останні новини

У Росії почалася хвиля скасувань святкових заходів початку травня. Спершу про скасування військових парадів на 9 травня заявила влада Курська, Бєлгорода і окупованого Криму. Потім вже в Москві вирішили скасувати вуличні заходи на 1 травня.

Власник "Групи Вагнера" Євген Пригожин розпочав публічну інформаційну кампанію з підготовки до майбутньої поразки Росії у війні. Цю подію олігарх хоче використати у своїх інтересах.

Вас також можуть зацікавити новини: