На Масляну готують млинці / фото УНІАН

Відсьогодні розпочинається свято, яке символізує кінець зими та пробудження весни. Масляну святкують протягом цілого тижня, до початку Великого посту.

Кожен день Масляної має свою назву та призначення, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Наприклад, сьогоднішній день називається "зустріч". У понеділок робили крижані гірки. У давнину вірили, що чим далі котяться сани й чим гучніший сміх над крижаною горою, тим кращим буде врожай.

Відео дня

На Масляну заведено веселитися та гарненько наїдатися перед Великим постом. Головна страва - млинці, які печуть кожного дня протягом усього тижня. І додавати до них можна все що завгодно: масло, мед, сметану, варення, сир, овочі та ікру - й червону, і чорну, і кабачкову.

Млинці за рік подорожчали на 7%. Українці таке підвищення ціни майже не помітили. Збиратимуть друзів та родичів за святковим столом і цього року. Кожна господиня має свої секрети приготування найсмачніших млинців.

Читайте такожЯк зустрічати Масницю 2019: хороводи, млинці та солом'яне опудало (відео)

У досвідченого кулінара, блогера і просто мами двох дітей – Дарії свої не лише секрети приготування, а й лайфхаки, як обирати продукти на млинці.

"Дуже важливо звернути увагу на якість жирів, які ми будемо використовувати. А саме на якість свинячого сала на якому ми смажимо, і на якість вершкового масла, яким ми будемо змащувати наші млинці", - розповідає  кулінар Дарія Дорошкевич.

Отже, масло купуємо жирністю 82,5 відсотка. Дарія додає, що це має бути саме вершкове масло, а не спред. Далі – обираємо сало.

"Така, як порепана, шкірочка говорить про те, що сало буде дуже смачним", - зазначає вона.

Ще купуємо борошно, яйця та молоко. Усе має бути обов’язково свіжим. І рушаємо на кухню. Тут вже Дарія розкриває свій сімейний рецепт млинців, якому понад сто років.

"Секретний інгредієнт, як не дивно – окріп. Він дає текстуру млинцям", - наголошує блогер.

Але додавати його треба останнім, й добре перемішувати тісто, щоб яйця не зварились. Смажимо млинці та рахуємо, скільки ми на все витратили. Борошно, яйця, молоко, вершкове масло, 200 грамів сала та цукор, і загалом витратили 141 гривню. І це на 50 млинців.

Але на придбання продуктів та приготування доведеться витратити час. Водночас, готові млинці коштуватимуть 10 гривень за штуку. Але в такому випадку ціна буде втроє, а то і вчетверо вищою.