взрыв ужгород / Фото УНИАН

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв'язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.

Згідно з повідомленням, на підставі нових встановлених даних прокуратурою Ужгорода за фактами вибухів, які сталися в ніч з 12 на 13 листопада в житлових кварталах Ужгорода, внесено відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 258 КК України.

Читайте такожКВУ прогнозує три "гарячі точки" у другому турі виборів, в тому числі Ужгород

Відео дня

"Тобто, прокуратурою було зареєстровано провадження за фактом терористичного акту, до якого приєднані дві кримінальні провадження, порушені міліцією", - уточнили у відділі.

взрыв ужгород / Фото УНИАН

На даний час зазначені факти розслідуються в рамках об'єднаного кримінального провадження, досудове розслідування за яким доручено Управлінню СБУ в Закарпатській області.

В ніч з 12 на 13 листопада о 3:45 та о 3:55 в Ужгородський відділ поліції надійшло повідомлення про два вибухи у дворах будинків.

За обома фактами правоохоронці порушили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна), санкція якої передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 15 років.