26 січня після тривалої перерви в ДАТ «Чорноморнафтогаз» (Сімферополь, АР Крим) вперше поновилися вертолітні перевезення.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії.

У повідомленні зазначається, що за день виконано три технічні рейси. Вертоліт Мі-8 МТВ успішно доставив для вахтовиків питну воду і продовольство на самопідйомну плавучу бурову установку (СПБУ) «Таврида», а також на блок-кондуктор-23 і морську стаціонарну платформу (МСП-17) газоконденсатного родовища «Штормове» в Чорному морі.

Відео дня

У компанії зазначають, що відновленню польотів передувала велика підготовча робота з приведення у відповідність до сучасних вимог вертолітних майданчиків. В результаті Державна авіаційна адміністрація Міністерства транспорту і зв`язку України в грудні 2009 року видала ДАТ «Чорноморнафтогаз» сертифікати на експлуатацію 10 вертолітних майданчиків, які розташовані на виробничих об`єктах компанії як на суші, так і на морських стаціонарних платформах і двох самопідйомних плавучих бурових установках. Це перший у країні випадок сертифікації злітно-посадочних майданчиків морського базування.

Фахівці компанії за методологічною допомогою Державіаадміністрації здійснили дооснащення майданчиків устаткуванням метеозабезпечення, навігації та зв`язку, світлосигнальними комплектами, засобами протипожежної безпеки. Авіакомпанія «Марс-РК» допомогла у створенні інфраструктури вертодромних служб.

Також у повідомленні повідомляється, що завтра планується здійснити зміну вахт, які видобувають природний газ на Архангельському і Голіцинському родовищах у північно-західній частині Чорноморського шельфу.

Повітряні перевезення здійснює авіакомпанія «Марс-РК» на сертифікованому вертольоті Мі-8 МТВ.

Довідка УНІАН. ДАТ «Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці та видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

В даний час на балансі ДАТ «Чорноморнафтогаз» перебуває 17 родовищ, із яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ сьогодні становлять: за природним газом – 58,56 млрд. куб. м, за газовим конденсатом – 1231 тис. тонн, за нафтою – 2530 тис. тонн.

100% акцій «Чорноморнафтогазу» перебуває в управлінні НАК «Нафтогаз України».