Близько 56 тисяч українських біженців отримують базову допомогу в Австрії / фото ua.depositphotos.com

Федеральний уряд Австрії оголосив, що продовжить дію розпорядження про тимчасовий захист біженців із України до березня 2024 року.

За даними уряду, з березня цього року Австрія дозволила залишитися та зареєструватися в країні понад 90 тис. людей, переміщених внаслідок війни в Україні, повідомляє SchengenVisaInfo.com.

В уряді також додали, що легальне перебування українців в Австрії підтверджується посвідченням особи, виданим цим переселенцям. При цьому наголошується, що ці посвідчення особи будуть дійсні до березня 2024 року.

Відео дня

"Компетентним органом для видачі ідентифікаційних карток для переміщених осіб є Федеральне відомство імміграції та притулку. Ідентифікаційні картки для переміщених осіб тепер перевидані з терміном дії до березня 2024 року та виготовляються Австрійською державною друкарнею", - йдеться в повідомленні уряду.

Австрійський уряд також повідомив, що з березня українським біженцям було видано майже 88900 посвідчень особи.

Водночас близько 56 тисяч біженців із України, зараз отримують базову допомогу в Австрії. Водночас у центральному реєстрі перебувають на обліку понад 67 тисяч осіб, змушених тікати від російської війни проти України.

Українські біженці в Європі

Як повідомляв УНІАН, через повномасштабне вторгнення Росії мільйони українських громадян змушені були покинути свої домівки й переїхати у безпечніші місця.

Багато людей виїхали за кордон, зокрема до країн Європи. Так, за даними управління Верховного комісара ООН у справах біженців, близько 4,5 млн українських біженців наразі зареєстровані за різними схемами захисту у країнах Європи, багато з них у країнах ЄС, які межують з Україною – Словаччині, Польщі, Угорщині та Румунії.

Тим часом, у країнах Східної Європи восени готувалися до нової хвилі біженців через зимові холоди й атаки росіян на об'єкти енергетики. За прогнозами ВООЗ, через ці причини з України можуть поїхати ще 2-3 млн людей.

Вас також можуть зацікавити новини: