Свідок у справі проти Коломойського не є на допити/ фото УНІАН

Юрист ПриватБанку Гаврилюк, який є автором заяви проти бізнесмена Ігоря Коломойского, не з'явився на повторний допит.

Про це на останньому судовому засіданні розповів адвокат Олександр Лисак. Як зазначив Лисак, Гаврилюк подав в БЕБ заяву, де заявив, що банку було заподіяно шкоду, проте не надав жодного документа, який би підтверджував це, а тільки "стверджує, що є інформація із ЗМІ, що є заподіяна шкода".

Адвокати подали клопотання про повторний виклик свідка на допит, воно було задовільнене, проте Гаврилюк не з'явився.

Відео дня

Тим часом голова правління ПриватБанку Ґерхард Бьош на допиті підтвердив, що у банку немає документів, які підтверджують суму заподіяної шкоди, і він не давав повноважень Гаврилюку писати заяву в БЕБ. А заступники голови правління фінустанови стверджують, що їм взагалі не відомо про заподіяну шкоду, наголошує Лисак.

Справа проти Коломойського

Як відомо, за даними слідства, в 2013-2014 роках Коломойський "шляхом не внесення готівкових коштів" вивів із банку 5,7 мільярди гривень готівки, проте помітили це тільки восени 2023 року, після чого арештували Коломойського і директора київської філії банку Сергія Волкова. Було проведено численні аудити, зокрема під час націоналізації банку в 2016-му році, які підтверджують відсутність складу злочину. Також про неможливість такої оборудки говорять і численні свідки.

Вас також можуть зацікавити новини: