У Києві готуються до посилення карантину / фото УНІАН

Влада Києва попереджає, що для роботи в "червоній" зоні карантину бізнесу потрібно вакцинувати 100% персоналу.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА) з посиланням на першого заступника голови з питань здійснення повноважень з самоврядування Олексія Кулебу.

"Щодо роботи громадських закладів – ТРЦ, закладів харчування – магазинів непродовольчої ланки, – у "червоній" зоні вони зможуть здійснювати діяльність виключно за умови вакцинації 100% персоналу", – сказав він.

Кулеба закликав представників бізнесу активніше проводити вакцинальну кампанію в колективах, ретельно дотримуватися правил карантину в установах торгівлі, харчування та подякував за підтримку та розуміння важливих для міста рішень.

"Червона" зона карантину в Києві 

Мер Києва Віталій Кличко анонсував перехід Києва в "Червону" карантинну зону:

"В останні дні в лікарні госпіталізують по півтисячі хворих. Більшість з них, на жаль, перебувають у важкому стані. Ліжка в наших лікарнях заповнені вже понад 50%".

інфографіка УНІАН

Також він повідомив, що в п'ятницю планується засідання Постійної комісії з питань ТЕБ і НС по коронавірусу, на якому буде розглянуто питання про посилення обмежувальних заходів у столиці.

Вакцинація в Києві: статистика

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 8 мільйонів 557 тисяч 659 людей. З них повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 мільйонів 829 тисяч 174. Всього зроблено 15 мільйонів 386 тисяч 831 щеплення.

Зазначимо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.