В Україні триває мобілізація / фото УНІАН

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади(3 ОШБр) Максим Жорін присоромив противників мобілізації, які "дуже люблять мусолити" відео із затриманнями ТЦК, забуваючи про свою, м'яко кажучи, не зовсім правильну позицію щодо держави. Таким чином він, імовірно, прокоментував нещодавній інцидент в Одеській області.

"Не дуже розумію, як можна ховатися, тікати з країни, залишати свою державу в такий складний час. За хабарі підробляти собі інвалідність, шукати шляхи, як отримати бронь тощо. З яким узагалі ставленням і думками живуть громадяни, які не бажають захищати свій дім і своїх рідних? Тобто, якісь "народжені для війни" зобов'язані їх захищати, тоді як інша категорія буде спокійно займатися своїми справами", - зазначив військовий.

За його словами, ті, хто добровільно пішов воювати, дали іншим можливість підготуватися: "Чогось навчитися, вивезти рідних, закрити свої справи. У більшості з нас такої можливості не було. І за ці два роки ми майже не бачимо сім'ю і не буваємо вдома".

Відео дня

"Із ТЦК усе досить зрозуміло: вони виконують свою роботу, і, якщо порушують, перевищують повноваження - потрібно призначати покарання. А ось працювати з позицією цієї частини українського суспільства "ненароджених для війни" набагато складніше", - додав Жорін.

Мобілізація в Україні - новини

Як писав УНІАН, народний депутат України Єгор Чернєв заявив, що законопроєкт про мобілізацію станом на сьогодні вже майже готовий або готовий на 100%. Найближчим часом його винесуть на голосування.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, скільки було історій, коли йому потрібно було з'ясовувати з ТЦК гучні випадки: "Понад тисячу у 2023-му. Цього року - вже понад 300 подібних випадків. Це, скажімо так, кейси, в яких треба розбиратися".

Вас також можуть зацікавити новини: