Україна посилила кордон з Білоруссю / фото УНІАН

У Державній прикордонній службі України проводять посилені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю.

Читайте такожВенедіктова розповіла, що робила Україна, щоб Білорусь видала "вагнерівців"

Про це повідомили у прес-службі відомства. Примітно, що повідомлення з’явилось за день до початку в Білорусі військових навчань  "Славянское братство", в яких будуть брати участь російські військові.

У ДПСУ наголосили, що на сьогодні ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною.

«Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну його охорону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери «Safe Boat 27», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прикордонників, заходи безпеки проводяться, аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

«Наразі збирається та враховується вся наявна інформація, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів», - зауважили у прикордонному відомстві.

Також проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження, автомобільний та авіаційний транспорт.

У Держприкордонслужбі нагадали, що протяжність ділянки українсько-білоруського кордону становить понад 1 тис. км, він проходить в межах 5 областей.

Російсько-білоруські навчання 2020

14 вересня в Білорусі стартують військові навчання «Славянское братство», в яких будуть брати участь збройні сили Білорусі та РФ.

Як повідомляють «РИА Новости», навчання триватимуть  до 25 вересня, маневри будуть проводитись на полігоні «Брестський». Росія відправляє на навчання псковських десантників.

У навчаннях мали також брати участь підрозділи збройних сил Сербії, однак Сербія відмовилась від участі одразу після того, як представниця МЗС РФ принизила президента Сербії Александера Вучича.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників.