Раніше Тарасов заявляв, що не вбивав дівчинку, а зізнався під тиском правоохоронців / фото odessa.online

Сьогодні Одеський апеляційний суд відмовився посилити покарання Миколі Тарасову, якого засуджено до 15 років позбавлення волі за скоєне в 2019 році вбивство 11-річної мешканки селища Іванівка Дар'ї Лук'яненко.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Зазначається, що 3 червня були розглянуті апеляційні скарги представника потерпілої сторони та Роздільнянської місцевої прокуратури на вирок, винесений у січні Тарасову Роздільнянським районним судом Одеської області.

Відео дня

"Прокуратура вимагала довічне ув'язнення",-підкреслили в прес-службі.

Читайте такожНа Волині чоловік спалив собі в авто: не зміг пережити розлуку з дружиною та сином (фото)За результатами розгляду справи апеляційні скарги не задоволені, вирок Роздільнянського райсуду залишено без змін.

У прес-службі додали, що у прокуратури є 3 місяці на подачу касації.

"Рішення буде прийнято після того, як отримаємо повний текст рішення апеляційної інстанції", - уточнили в прес-службі.

Вбивство 11-річної Дар'ї Лук'яненко

Як повідомляв УНІАН, дівчинка зникла вдень 13 червня 2019 року по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка Одеської області. Дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації були задіяні водолази і авіація.

19 червня Лук'яненко виявили у вигрібній ямі, за підозрою у вбивстві затримали 22-річного місцевого жителя Миколу Тарасова.

Злочин кваліфіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 297 (наруга над тілом).

21 червня Тарасов був поміщений в СІЗО, 22 листопада обвинувальний акт направили до суду.

10 грудня в Роздільнянському суді Одеської області в ході підготовчого засідання Тарасов заявив, що не вбивав Лук'яненко, а свідчення дав під тиском правоохоронців, надалі справа слухалася в закритому режимі.

20 січня 2021 року перед оголошенням вироку обвинувачений почав різати собі горло в залі суду. Пізніше з'ясувалося, що він завдав собі незначні пошкодження, і після надання йому медичної допомоги засідання продовжилося. Роздільнянський райсуд засудив його до 15 років в'язниці, визнавши його винним лише за трьома статтями Кримінального кодексу України – викрадення, спроба зґвалтування та умисне вбивство. За ст. 297 (наруга над тілом) Тарасов був виправданий.

Своє рішення - 15 років позбавлення волі - суд мотивував тим, що, виходячи з європейської практики, зловмисник повинен не тільки понести покарання, а й отримати можливість виправитися. Крім того, суд задовольнив частково цивільний позов батька вбитої дівчинки. Зокрема, Тарасов повинен відшкодувати моральну шкоду в сумі 800 тис. грн, а також матеріальну -35 тис. грн, витрачені на похорон, і 1 тис. 133 грн - витрати на паливо.