Пасажирам літаків варто побоюватися УФ-випромінювання / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Літаки є одним з найбільш популярних і зручних засобів пересування на довгі дистанції. Однак також авіаперельоти приховують чимало небезпек – від більш очевидних до маловідомих.

Так, бортпровідниця з Австралії з ніком @kayla.zck в своєму TikTok попередила туристів про "приховану небезпеку" на рейсах, про яку більшість пасажирів навіть не підозрюють.

"Існує прихована небезпека на рейсах, і, я думаю, більшість людей про неї не знають – і це УФ-випромінювання. УФ-випромінювання там нагорі неймовірно сильне, тому я обов'язково наношу сонцезахисний крем перед польотом і під час нього", – розповіла Кайла.

У відповідь на один з коментарів вона пояснила, що для екіпажів літаків ультрафіолет на борту є дійсно серйозною проблемою.

"У екіпажу літака захворюваність меланомою в два рази вища, ніж у населення в цілому, шкода є навіть якщо ви не згоріли", – зазначила автор блогу.

При цьому дівчина розповіла туристам, як завжди мати під рукою трохи сонцезахисного крему, який можна без проблем пронести в ручній поклажі на борт (у більшості аеропортів світу заборонено брати в салон літака рідини, в тому числі крема, сумарним обсягом понад 100 мл – ред.).

"Очевидно, що цей (крем, який показала підписникам Кайла – ред.) занадто великий, щоб його можна було взяти з собою на борт, але я поклала його в маленькі контейнери", – поділилася лайфхаком досвідчена стюардеса.

Коли один з підписників Кайли поцікавився, як саме сонячні промені потрапляють на борт літака, вона пояснила, що це відбувається через вікна. "Ще одна причина вибрати місце біля проходу", – резюмував автор питання.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристів попередили, що спати під час зльоту і посадки літака може бути небезпечно для здоров'я і навіть життя.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.