Наразі вхід на територію Монастиря капуцинів закритий \ Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького

У селі Олесько на Львівщині через негоду обвалилася частина даху пам’ятки архітектури національного значення - колишнього костелу капуцинів, в якому розташоване фондосховище Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького. Обвалення сталося 3 січня.

Читайте такожУ замку Паланок проводитимуть нові екскурсії для туристів

"Це пам’ятка архітектури національного значення, яка використовується нашою Галереєю як фондосховище, переважно для скульптур. Ніхто не постраждав. Музейні предмети всі збережені і убезпечені", - заявили у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького. Там зазначили, що станом на 4 січня почалися роботи зі створення на даху тимчасового накриття, яке вбереже фондосховище від затікання. 

Відео дня

В Галереї уточнили, що дах над монастирем та костелом був повністю замінений у післявоєнні роки радянською владою "без дотримання відповідних технологій", під час реконструкції було використано невідповідну деревину. "Саме ця частина, повністю згнивши, була завалена буревієм. Дах зведено у 1950-х роках, після того як монастир у 1944 році спалили нацисти", - повідомили у галереї мистецтв. 

Дах зведено у 1950-х роках, після того як монастир у 1944 році спалили нацисти \ Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького

Наразі вхід на територію Монастиря капуцинів закритий. "У його приміщені тимчасово не діють виставки, по-друге, ризики обвалу даху зростають через погодні умови власне в зимовий період. У фондосховищі постійно чергує поліція охорони", - повідомили у галереї мистецтв.