Компанія "Вода Донбасу", що працює по обидва боки лінії розмежування, має пройти через аудит / Фото УНІАН

Економічна робоча група Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася провести аудит компанії "Вода Донбасу" для подальших капітальних вкладень.

Читайте такожСММ ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі гаубиці і танки бойовиків

Про це сьогодні журналістам повідомив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік після засідання групи в Мінську, передає БЕЛТА.

Відео дня

«Економічна робоча група обговорила актуальні питання водопостачання в системах "Карбоніт" і "Вода Донбасу". "Сторони домовилися провести за допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста аудит компанії "Вода Донбасу". Це основна передумова для капвкладень», - сказав Сайдік.

Дипломат підкреслив, що компанія "Вода Донбасу" працює з обох боків лінії розмежування, вона життєво важлива для Донецької області.

Крім того, підбиваючи підсумки 2018 року, Сайдік, зазначив, що число цивільних жертв у зоні конфлікту на Донбасі скоротилося більш ніж удвічі порівняно з 2017-м.

"Це досягнення. Але вважаю, що навіть одна людська жертва - це забагато", - додав він.

Спецпредставник нагадав, що наприкінці року було введено чергове перемир'я в зв'язку з різдвяними та новорічними святами.

"В результаті число порушень режиму припинення вогню з 29 грудня по позавчорашній день скоротилося майже вдвічі порівняно з аналогічним попереднім періодом. Однак, на жаль, в останні дні спостерігається тенденція зростання", - констатував він.

За відомостями дипломата, жертв серед цивільного населення немає.

Дотримання режиму тиші стало основною темою дискусії в робочій групі з безпеки. Сайдік закликав сторони вжити всіх необхідних заходів, щоб і надалі уникати жертв, зберігати важливу інфраструктуру і забезпечити стійкий режим припинення вогню.

Гуманітарна робоча група, серед іншого, сьогодні розглянула питання, пов'язані з обміном утримуваними.

Політична робоча група продовжила обговорення імплементації формули Штайнмаєра, амністії і модальності місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях, передбачені Мінськими угодами.

Наступне засідання ТКГ відбудеться 30 січня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 січня, після засідання ТКГ представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила, що Росія разом з підконтрольними їй бойовиками відверто блокує всі пропозиції України зі звільнення заручників.