Байрактари на озброєнні ЗСУ виявилися неймовірно "живучими" / фото facebook.com/MinistryofDefence

Українські захисники захоплюються якістю розвідувально-ударних безпілотників Bayraktar TB2 і тим, як вони вміють "тримати" удар.

Про це розповів один з операторів Bayraktar TB2, старший офіцер військової розвідки України з позивним "Одеса" в інтерв'ю виданню The Times.

За його словами, майже всі польотні системи безпілотника продубльовані, тому він може повернутися, навіть попри значні пошкодження.

Відео дня

За його словами, одного разу російський комплекс С-300 виявив його Bayraktar TB2 поблизу Запорізької АЕС:

"Я побачив пуск і вибух ракети поблизу і втратив зв'язок. Ми дуже засмутилися, тому що думали, що втратили дрон. Але через кілька годин безпілотник якимось дивом повернувся і здійснив аварійну посадку на аеродромі – він був пошкоджений, але "вижив". Більш того, цей безпілотник потім відремонтували і він "зробив набагато більше хорошої роботи".

Також відомий випадок, коли у Bayraktar TB2 ракетою "повітря-повітря" влучив російський літак – безпілотник продовжив політ, проте оператор був змушений перервати місію. Попри це БПЛА зміг повернутися на базу, нехай і зі значними ушкодженнями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що днями Литва відправила Україні Bayraktar, гроші на який збирала вся країна.

Bayraktar TB2 – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний БПЛА з двигуном внутрішнього згоряння і повітряним гвинтом штовхаючого типу.

Безпілотник може перебувати в повітрі від 12 до 24 годин. Максимальна дальність управління-до 150 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: