Олександр Ябчанка пояснив, як слід мобілізувати українців і що може зробити він як військовий / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Командир роти відомого добровольчого батальйону в Україні "Вовки Да Вінчі" Олександр Ябчанка пояснив своє відношення щодо поточних процесів мобілізації та робочих бронювань працівників таких установ як цирк

Очільник роти "Гонор" підкреслив, що в нього подібні події викликають відчуття несправедливості. І проблема не в тому, що хтось служить на фронті, а хтось живе цивільним життям. Є важливіша історія, сказав він в ефірі Espreso. 

"Стосовно цирку і справедливості. Дивіться, в мене це теж викликає відчуття несправедливості, але я дещо по-інакшому дивлюсь на це питання", - сказав він.

За словами Ябчанки, якщо Україна програє у війні непереливки буде всім: і тим, хто воював, і тим, хто ні. Важко сказати, скільки ще триватиме війна. Однак в українців вихід лише один - битися, підкреслив він. "Якщо ми зазнаємо поразки, то тоді у нас будуть набагато менші шанси залишитись в живих, ніж піти зараз з ними воювати", - пояснив військовий.

За його словами, саме так він розглядає мобілізацію та всі дотичні до неї процеси. Ябчанка намагається рекрутувати українців в особистих розмовах. Він вважає, що розповівши їм правду про фронт як військовий, зможе принести більше користі, розвіяти якісь міфи, що можуть мати військовозобов'язані. "Мені видається, що це найкорисніше, що я можу зробити в цій ситуації", - пояснив він.

Водночас не менш важливо розповісти про важку ситуацію, яка склалася зараз на фронті. 

"Те, що насправді зараз ситуація вкрай важка. Я розумію, втомилися всі й втомились військові, давайте більше спілкуватись з цього приводу одне з одним - це те, що можу робити я", - резюмував він.

Українці обурилися бронюванням працівників цирку - реакція Кабміну

На цьому тижні деякі військові та українці обурилися новині, що Міністерство культури України затвердило статус "Пересувного цирку України" як критично важливого підприємства. Хоча, рішення про це датоване ще від 28 лютого і на сайті Кабміну є ще ряд наказів стосовно інших цирків.

Зокрема, негатив щодо цього висловлював заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. На захист установи став Мінкульт України. Там вважають, що хейт стосовно працівників циркових колективів - це прояв зневаги до талановитих професіоналів, що працюють у сфері культури. "Це не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів", - йшлося в заяві в.о.міністра Карандєєва. 

Вас також можуть зацікавити новини: