Експерт пояснив, чи підуть окупанти в наступ взимку / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що росіяни можуть спробувати піти в наступ на сході України, коли земля промерзне - на кінець січня-лютий 2024 року. Військовий експерт Владислав Селезньов не вважає, що погодний фактор стане вирішальним.

"Я не думаю, що погодний фактор стане вирішальним і критичним, який визначатиме можливість або неможливість наступу російської армії. А ось наявність ресурсів, підготовленого, забезпеченого артилерійською та авіаційною підтримкою особового складу - саме ці фактори будуть визначальними під час проведення наступальної кампанії російської армії цієї зими", - зазначив експерт у коментарі виданню"Обозреватель".

Він нагадав, що в окупантів достатньо ресурсів і чіткі завдання, визначені президентом РФ Володимиром Путіним.

Відео дня

"Так що зима буде важкою. І я впевнений, що навряд чи саме погодний фактор впливатиме на інтенсивність бойових дій. Противник буде діяти так: якщо він буде мати можливість використовувати бронетехніку, він буде її використовувати, якщо немає, значить, пішки буде відправляти ті ж штурмові підрозділи на смерть. Ми спостерігаємо за тим, що відбувається в районі Авдіївки. Як часто ми бачили використання там бронетехніки? Було лише кілька випадків. А в основному це піхотні "м'ясні" штурми. Але хіба тотального рівня втрати зупиняють противника? Ні, не зупиняють. Тому війна триватиме", - пояснив Селезньов.

За його словами, інтенсивність боїв залежатиме від того, як швидко росіяни встигнуть підтягнути резерви для продовження атак.

"Вони впевнені, що трупами своїх солдатів зможуть досягти успіху. Путіна не цікавить ціна перемоги, йому потрібен результат", - підсумував експерт.

Війна в Україні - сценарії від західних експертів

Барбара Занчетта з Королівського коледжу Лондона заявила, що перспективи закінчення війни в Україні залишаються безрадісними. Ситуація на полі бою залишається невизначеною. Наступ ЗСУ зупинився, але і прориву РФ теж немає. Результат залежить від політичних рішень, які будуть прийняті далеко від лінії фронту - у Вашингтоні і Брюсселі.

У свою чергу колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес заявив, що у РФ немає рішучого, проривного потенціалу, щоб захопити Україну, і вона зробить все можливе, щоб утримати те, що змогла захопити, використовуючи час для зміцнення оборони.

При цьому колишній генеральний директор Королівського інституту оборонних досліджень (RUSI) Майкл Кларк заявив, що Київ спробує піднести російським окупантам нові сюрпризи на полі бою, щоб вивести їх з рівноваги в деяких областях.

Вас також можуть зацікавити новини: