Росія навчилася протистояти українським новітнім бомбам GLSDB / скріншот

ЗСУ починаючи з лютого почали застосовувати по окупантах на фронті американські крилаті бомби GLSDB, однак Росія вже знайшла спосіб протидії.

Як розповів "Фокусу" авіаексперт Валерій Романенко, у крилаті бомби вносять координати точки цілі, але росіяни пригнічують їх системами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Значні інвестиції у виробництво систем РЕБ раніше дозволили росіянам змінювати траєкторії польотів також ракет HIMARS і артилерійських снарядів Excalibur. Зокрема, російська система придушення наведення "Полюс-21" перекриває зону в радіусі 150 кілометрів.

Відео дня

"Росія, на відміну від європейців, швидше адаптується до реалій війни. Промисловість у них давно на військових рейках, а Європа живе як у мирний час: спочатку довгі узгодження, потім бюрократія і тендери. Москва оголошує держоборонзамовлення на рік, якщо підприємство не виконує його, на директора чекає в'язниця", - додав Романенко.

Україна застосувала на фронті новітню бомбу GLSDB

У середині лютого росіяни показали відео, на якому нібито присутні уламки інноваційної бомби GLSDB. За даними російської сторони, боєприпас застосували по цілі, яка знаходилася біля міста Кремінна в Луганській області.

Водночас ЗМІ зазначали, що планувальні бомби GLSDB з дальністю ураження 150 км можуть допомогти ЗСУ компенсувати гостру нестачу 155-міліметрових снарядів, але далеко не повністю. Експерти зазначали, що GLSDB призначені для точкових рейдів, і масованих ударів цими бомбами не буде.

Вас також можуть зацікавити новини: