Окупанти знищують Маріуполь / фото REUTERS

Маріуполь фактично повністю зруйнований російськими військами після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Слідкуйте на УНІАН за хронікою війни в Маріуполі станом на 11 травня 2022 року:

21:34 Україна запропонувала рф обміняти бійців з "Азовсталі" на полонених окупантів - повідомила Ірина Верещук "Домовленостей ще немає. Переговори продовжуються", - уточнила вона.

Відео дня

20:28 Стала нареченою, дружиною та вдовою: на "Азовсталі" захисниця Маріуполя поділилася пронизливою лавсторі без хепі-енду.

5 травня український прикордонник та дівчина з "Азова" одружилися, а вже за три дні чоловік загинув. Українка пообіцяла коханому вибратися з облоги рашистів та жити за них двох

20:08 "АЗОВ" вистоїть! А з ним і вся Україна.

18:17 Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео, в якому видно, як над "Азовсталлю" піднімається великий стовп чорного диму.

"Маріуполь. Азовсталь. Прямо зараз. Пекло, що зійшло на землю. Ось що мав на увазі Пушилін про розв'язані руки", - написав він.

17:41 Папа Римський Франциск зустрівся сьогодні у Ватикані з дружинами бійців полку "Азов" Катериною Прокопенко та Юлією Федосюк. Вони передали Папі Франциску два листи та кілька фотографій, повідомляє видання Corriere della Sera.

/ фото пресс-службы Ватикана

17:38 Їжа через день, туалет один раз на добу: що відбувається у фільтраційній в'язниці у Маріуполі. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів про те, що відбувається в окупованому місті. "Мінімальний термін ув'язнення 36 діб. До речі, саме 36 діб відведено окупантами на процедуру фільтрації, тому це офіційно не є висновок, а фільтрація", - повідомляє Андрющенко. "Умови утримання. Приміщення в'язниці переповнені. За планового ліміту колонії в 850 осіб за словами свідків, на сьогоднішній день там утримується не менше 3 тис. осіб. Переважно з Маріуполя та Маріупольського району. Приміщення наповнені людьми так, що немає можливості лягти. і сидіти навпочіпки. На день видають баклажку води на десятки людей. Їжа не кожен день. Туалет щодня. Прогулянок на відкритому повітрі не передбачено", - пише він. "Все це супроводжується багаточасними допитами, тортурами, погрозами смертної кари та примусом до співпраці. Кому пощастило, після 36 діб відпускають, попередньо змушуючи підписувати якісь папери. Які точно свідки вказати не можуть, але допускають що "про співпрацю"". випадки зникнення людей після допитів.Свідки припускають, що "пліткують" про переведення в іншу, більш жорстку в'язницю (можливо до Донецької "Ізоляції")", - зазначає Андрющенко. Ось так виглядають концтабори, створені рашистами в Європі у 21 столітті

17:31 Маріуполь, надаємо юридичну підтримку! Є багато відкритих питань після виїзду з міста, допомагають їх закрити наші фахівці-юристи: консультують та допомагають заповнити документи роз'яснюють про можливість отримати компенсацію за пошкоджене майно та іншу грошову допомогу відновлюють втрачені документи (паспорт, ІНН, трудова книжка, диплом, свідоцтво про народження та шлюб, інш) допомагають в оформленні довідки переселенця та тощо Звертайтеся і ми допоможемо! Працюємо за наступними адресами: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 150А м. Дніпро, вул. Воскресенська, 23 (Центральна міська бібліотека)

16:38 Проведення операції з деблокування Маріуполя та захисників потребує значної кількості військ. Всі вони знаходяться за 150-200 кілометрів від міста. Про це повідомили на спільному брифінгу представників сил оборони України.

За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, ЗСУ неодноразово здійснювали постачання зброї та медикаментів. Після поширення інформації про це супротивник посилив систему протиповітряної оборони. В результаті Україна втратила кілька вертольотів та особовий склад.

15:43 Операція вимагатиме значних зусиль: бригадний генерал Олексій Громов розповів про складності деблокування "Азовсталі" За його словами, підтримується зв'язок із підрозділами Сил оборони, які героїчно утримують позиції на заводі.

15:15 Маріуполь. Нині. Медицина На Східному окупанти відкрили амбулаторію за адресою вул. 9 травня б.8.

В амбулаторії здійснюється прийом терапевта та щочетверга профільні лікарі з 10:00 до 15:00: невропатолог, онколог, інфекціоніст, ендокринолог, кардіолог.

13:48 Російські окупанти катують та розстрілюють проукраїнськи налаштованих активістів, яких їм вдається виявити у південних регіонах України — оперативне командування "Південь".

13:32 ДК Іскра. Азовмаш.

12:57 Офіцер управління розвідки полку "Азов" Ілля Самойленко заявив, що вони не можуть здатися росіянам, бо мають наказ тримати оборону "Азовсталі".

12:37 У Маріуполі окупанти вже деякий час звозять усі віджаті човни з міста на морську базу морських прикордонників на Приморському бульварі (в районі кафе Барбарис). Пізніше з'ясувалося навіщо, на цих же човнах морем пливуть на шлакову гору для обстрілу "Азовсталі"!

12:00 За минулу добу на територію заводу "Азовсталь", яку боронять захисники Маріуполя, було здійснено 38 вильотів літаків, в тому числі 4 вильотів стратегічних бомбардувальників. Також не припиняє працювати ворожа ствольна артилерія, танки та інше.Противник не зупиняється в спробах захопити українську фортецю та продовжує щоденно здійснювати штурми за підтримки піхоти.

11:15 Маріупольський зрадник коригував обстріли рашистів за гроші.

09:20 До кінця року в Маріуполі від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей. Зараз в місті перебуває 150-170 тисяч жителів.

04:15 У Пентагоні вказали, що наступ російських військ на Донбасі йде не за планом. Окупанти відстають від того, на що розраховував президент Росії Володимир Путін мінімум на два тижні. Навіть Маріуполь не змогли взяти

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти продовжили розбір завалів драматичного театру, але через масові відмови маріупольців брати участь до розборів залучили працівників МНС Росії.

За його словами, "пакети із тілами загиблих продовжують вивозити тракторними лафетами"

Вас також можуть зацікавити новини: