Причини, чому РФ не завдає нових ударів по Україні / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Останній масований ракетний удар Росії по території України відбувся 23 листопада. Після цього звучало чимало попереджень, що найближчими днями будуть нові обстріли, але поки що окупанти не поспішають їх завдавати.

На думку екс-співробітника СБУ, експерта Українського інституту майбутнього Івана Ступака, яку він озвучив в ефірі 24 каналу, є три причини того, чому росіяни ще не здійснили повторного обстрілу України після 23 листопада:

  • росіяни тероризують українців, як хулігани, мовляв, злякаються чи не злякаються нашого літака;
  • росіяни тестують нашу систему ППО, намагаючись знайти слабкі місця, по яких у майбутньому вдарять;
  • росіяни відправляють коригувальників на місця попередніх ударів, аби ті перевірили масштаби враження, а потому аналізують цю інформацію.

За його словами, окупанти аналізують соцмережі: твіттер, фейсбук, інстаграм, де необачні українці викладають фото й відео наслідків "прильотів" російських ракет.

"Для росіян це дуже важливо, щоб проаналізувати, наскільки ефективні були їхні удари, затвердити перелік наступних цілей для влучань їхніх ракет", – зазначив Ступак.

Ракетні удари Росії по Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, за останні два місяці Росія здійснила сім масованих ракетних атак по Україні, зосередивши зусилля на енергетичній інфраструктурі.

Остання з таких атак відбулася 23 листопада. У цей день по Україні Росія випустила близько 70 крилатих ракет, 51 із них знищено.

Відомо, що з початку повномасштабного вторгнення російські окупанти випустили по Україні понад 4 тис. різних ракет. При цьому, в це число не входять ракети С-300, РСЗВ, а також авіаційні ракети різних типів.

Як наголосили в Повітряних сил ЗСУ, у Росії є перелік об'єктів в Україні, які можуть стати потенційними цілями для її нових ракетних ударів.

Військовий оглядач Олександр Коваленко переконаний, що ракетні удари Росії по Україні не припиняться, але паузи між атаками будуть зростати, оскільки виробничий, відновлювальний і логістичний потенціал супротивника знижується

Вас також можуть зацікавити новини: