Російська мобілізація - кінець "спецоперації" в Україні, поділився думкою політолог / фото УНІАН

Оголошення мобілізації в Росії, в принципі, є кінцем "спеціальної військової операції" в Україні.

Мабуть, для того, щоб виправдати мобілізацію, в РФ вдалися до риторики про нібито "ядерну загрозу" для Росії, розповів німецький політолог Андреас Умланд в ефірі телемарафону.

"Ну це (мобілізація в РФ - Ред.), в принципі, кінець "спеціальної військової операції", це перехід теж в російській риториці де-факто до війни і це змінює, я думаю, в першу чергу, для росіян стан ось цього конфлікту. Я думаю, для України це буде мало що змінювати...", - вважає експерт.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну, а Кремль назвав дії окупантів "спецоперацією". Супротивники обстрілювали військові та цивільні об'єкти, захоплювали населені пункти і знущалися з цивільних. Через супротивників було багато руйнувань, жертв і постраждалих.

Вторгнення РФ в Україну засудив майже весь світ. Країни Заходу почали активно допомагати Україні грошима й озброєнням.

Армія України дає гідну відсіч супротивнику і наприкінці серпня пішла в контрнаступ. На нашій землі станом на 21 вересня вже ліквідовано близько 55 110 ворогів.

21 вересня російський президент Володимир Путін оголосив про початок в РФ часткової мобілізації. За його словами, призову нібито підлягають тільки військові, які знаходяться в запасі.

Путін також стверджував, що "щодо Росії ведеться ядерний шантаж". Примітно, що саме сама російська влада не раз погрожувала використати ядерну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: