Ворог обстрілює Миколаїв / фото REUTERS

Миколаїв та область регулярно страждають від атак РФ з початку повномасштабної війни.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Миколаєві і області в неділю, 1 травня 2022:

20:51 у Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти зосередили свої основні зусилля на Криворізькому напрямку і намагаються створити умови для наступу на Миколаїв і Кривий Ріг. 

Відео дня

19.44 Українські зірки переспівали хіт Скрябіна "Місця щасливих людей". У новій версії композиції закордонні міста замінили на Київ, Ірпінь, Харків, Маріуполь, Херсон, Суми, Чернігів та Львів, які постраждали від бомбардування російських окупантів.

19:30 Село Киселівку Миколаївської області російські окупанти щодня перетворюють на руїни. З 10 березня там немає ні світла, ні води, а обстріл відбувається щодня.

"Там пекло. З березня і досі його бомблять і палять", - повідомили місцеві жителі.

Фото t.me/truexanewsnik

19:00 Оперативна інформація станом на вечір 1 травня від Генштабу ЗСУ:

У Южнобузькому напрямку противник силами певних підрозділів веде бойові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг.

18:00 Російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва забороненими касетними боєприпасами. Про це повідомляє у Facebook оперативне командування "Південь".

17:15 Миколаївська обласна станція переливання крові повідомляє:

"Всім, хто бажає здати кров 02 травня повідомляємо, що завтра братимемо кров III групи резус позитивний (+) та IV групи резус негативний (-). Як завжди, ми чекаємо на вас за адресою: пров. Радіо 2, з 8.00".

13:31 У поминальний день миколаївці вперше за багато років не приїхали на цвинтарі У неділю, 1 травня, миколаївські цвинтарі виявилися практично порожніми через військові дії.

Головні новини Миколаєва за 1 травня: хроніка війни в місті та області

11:58 Спрощений режим вивезення тварин за кордон із України більше не працює.

Головні новини Миколаєва за 1 травня: хроніка війни в місті та області

11:23 Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва повідомила, що за 30 квітня в області від дій військових РФ поранення отримали дев'ять людей. Станом на ранок 1 травня в миколаївських лікарнях знаходяться 131 людина, яка постраждала від атак рашистів на Миколаївщину.

11:19 ЗСУ знову непогано удобрили українську землю: за добу +300 орків. Загальні втрати армії мародерів вже становили 23 тисячі 500 солдатів.Віримо у наших військових! Україна переможе.

Головні новини Миколаєва за 1 травня: хроніка війни в місті та області

10:54 Вибух у Миколаївській області. Близько 10:00 ракета потрапила до місця зберігання добрив. Буквально за кілька хвилин хмара диму від вибуху стала білою. Повітря перевірили на вміст шкідливих речовин. Виявили лише сліди селітри та нітроамофоски. Повітря чисте.

Головні новини Миколаєва за 1 травня: хроніка війни в місті та області

9:58 Новий коментар від Кіма: Селітра. Повітря чисте.

9:49 Кім опублікував у своєму каналі ось таке фото.

Головні новини Миколаєва за 1 травня: хроніка війни в місті та області

9:11 Станом на ранок 1 травня на Південнобузькому напрямку російські війська ведуть бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення умов для наступу на Миколаїв і Кривий Ріг. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

06:37 В оперативному командуванні "Південь" розповіли про втрати противника за суботу. "При нових спробах розвідки обстановки безпілотниками, противник втратив ще 2 "Орлани-10" на Миколаївщині. Попадання наших підрозділів були нищівними", - йдеться в повідомленні.

Раніше прес-секретар оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомляв, що у Херсонській і Миколаївській областях ворог безуспішно намагався поліпшити тактичне положення у бік Миколаєва.

Вас також можуть зацікавити новини: